Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Putuje i supruga

Milanović ide na Maltu: Bit će govora o šengenu, eurozoni i jugoistoku Europe

Zagreb: Predsjednik Milanović u društvu supruge Sanje na otvorenju izložbe na Pantovčaku
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
09.07.2022.
u 12:05

Državni posjet počinje u ponedjeljak susretom s predsjednikom Malte Georgeom Vellom. Nakon svečanog dočeka na Trgu svetog Jure u Valletti, dvojica predsjednika održat će susret u četiri oka, a potom će uslijediti bilateralni razgovori službenih izaslanstava Hrvatske i Malte.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović boravit će idući tjedan u dvodnevnom uzvratnom državnom posjetu Malti, a s kolegom Georgeom Vellom razgovarat će o podršci za ulazak Hrvatske u šengen, malteškim iskustvima s eurom, stanju na jugoistoku Europe i aktualnoj sigurnosnoj i ekonomskoj krizi, priopćio je ured predsjednika u subotu.

Milanović na Maltu putuje sa suprugom Sanjom Musić Milanović. Državni posjet počinje u ponedjeljak susretom s predsjednikom Malte Georgeom Vellom.

Nakon svečanog dočeka na Trgu svetog Jure u Valletti, dvojica predsjednika održat će susret u četiri oka, a potom će uslijediti bilateralni razgovori službenih izaslanstava Hrvatske i Malte.

Milanović će se sastati s predsjednikom Zastupničkog doma Malte Anġluom Farrugiom, premijerom Robertom Abelom i šefom opozicije Bernardom Grechom.

Vella je bio u državnom posjetu Hrvatskoj u listopadu, a Milanović na Vellin poziv odlazi u uzvratni posjet.

Hrvatska i Malta imaju odlične bilateralne odnose, bez otvorenih pitanja, što su dvojica predsjednika potvrdila i u Zagrebu.

Očekuje se da će hrvatski predsjednik na Malti s domaćinom razgovarati o daljnjem jačanju bilateralnih odnosa za što postoji potencijal u brojnim područjima i zbog činjenice da obje zemlje, članice Europske unije, pripadaju sredozemnoj regiji, navodi se u priopćenju.

Milanović i Vella razgovarat će o podršci Malte za ulazak Hrvatske u šengensku zonu, malteškim iskustvima s eurom pošto Hrvatska uskoro postaje članica eurozone te o situaciji u jugoistočnoj Europi i europskoj perspektivi tog područja, ističe se u priopćenju.

Jedna od tema sastanaka bit će i aktualna sigurnosna i ekonomska kriza izazvana ruskom agresijom na Ukrajinu.

Video - Milanović: Onda mi takvi saveznici ne trebaju!

Komentara 4

ZG
Zeljko Grabar
14:13 12.07.2022.

Vojskovodja sa Pantovcaka treba pokazati svijetu da i on postoji a prva dama koja se je strasno umorila ok intervencije za peticu sina, treba dok moze takodjer trositi proracunske novce. Steta sto ne putuje i odlikas sa roditeljima jer jee to zasluzio ako zbog niceg drugog onda zbog sramote ako uopce ima taj osjecaj zbog skandaloznog popravljanja ocjena bez na zakonom propisane procedure pred komisijom. Ali njemu bi cak i u komisiji najvjerojatnije sjedili tatini savjetnici koji su u djetinstvu najvjerojatnije bili isti takvi odlikasi. I takvi govore o politickom moralu i postenju.

RI
rimac444
12:01 10.07.2022.

a što može govoriti ovaj bilmez o eurozoni, šengenu...koji je samo otežavao te procese. On je stručnjak za ograđivanje države žilet žicom od Europe... Do sada je pokazao da bi mu njabolje mogli pomoći u Vrapču.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
10:31 10.07.2022.

Po lijevoj navici odnosno politickom nalogu petice silom podjeljene. A sada na drzavni/znaci nas racun na putovanje kroz svijet, malo sramotiti Hrvatsku i ostavljati dojam da smo svi nekulturni i neobrazovani bahati krkani koji se pale na neuracunljive lupace bezveznosti, koje nitko ne razumije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije