Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASIO SE JANDROKOVIĆ

'Milanović i SDP mogu proizvesti nestabilnost i ozbiljne društvene podjele. Čuvajmo ono što smo stvorili'

Zagreb: Gordan jandroković komentirao aktualna događanja
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
21.03.2024.
u 15:35

"Čuvajmo demokraciju, ustavni poredak i pravnu državu. Očito je da te vrijednosti više ne možemo uzimati zdravo za gotovo", poručio je HDZ-ovac.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković kritizirao je na svojem Facebook profilu predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, koji se oglušio o upozorenja Ustavnog suda i nastavlja u javnim nastupima o sebi govoriti kao o "budućem hrvatskom premijeru", iako mu je, kao predsjedniku RH, zabranjeno sudjelovati u kampanji za parlamentarne izbore.

"Dok predsjednik Republike Hrvatske i SDP ne samo da potiču kaos i sukobe već pokazuju i očito nepoštivanje zakona naše zemlje️, želim naglasiti sljedeće: U politici, strastvenost i razboritost moraju ići ruku pod ruku. Biti strastven znači imati energiju i biti predan svojim uvjerenjima. Biti razborit znači imati sposobnost promišljanja, suradnje i donošenja najboljih odluka. Samo sjedinjujući ove osobine možemo postići pozitivne promjene i napredak u društvu", naglasio je Jandroković na Facebooku.

"Ono što trenutno gledamo od predsjednika Republike Hrvatske i SDP-a jest ostrašćeno, ali nije ni razborito ni korisno, već može proizvesti nestabilnost i ozbiljne društvene podjele. Zato čuvajmo ono što smo stvorili u ove 34 godine - demokraciju, ustavni poredak i pravnu državu. Očito je da te vrijednosti više ne možemo uzimati zdravo za gotovo", dodao je.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković ustvrdio je u srijedu da jedino što predsjednik Republike Zoran Milanović nudi je kaos, nered i cirkus te je izrazio uvjerenje da su građani dovoljno odgovorni i razumni te znaju kome će pokloniti povjerenje. "Za razliku od njega koji tumara Hrvatskom kao muha bez glave i bavi se ovim ostacima propalog SDP-a, mi za Hrvatsku radimo ozbiljne stvari. On nudi kaos, nered, cirkus", kazao je Plenković koji sudjeluje na prvom globalnom nuklearnom samitu u Bruxellesu.

VEZANI ČLANCI:

Na upit je li ga iznenadio slogan lijeve koalicije "Rijeke pravde", poručio je da mogu ići pod kojim god hoće, "to je jedno glavinjanje". "Pobjegli su im i IDS i Fokus, i još neke stranke. Ostali su s njima samo ovi koji sami ne mogu prijeći prah. Dakle, ekipa koja ide s njima na izbore da se ukrca na njihova pleća i pokuša biti u idućih nekoliko godina ponovno u oporbi", kazao je Plenković.

HDZ krši sve moralne norme, odgovorio je predsjednik Republike Zoran Milanović na prozivke HDZ-ovaca da se stavlja iznad zakona kada kaže da neće poštovati upozorenja Ustavnog suda i DIP-a te naglasio kako se HDZ treba maknuti s vlasti na demokratski način.

"Jandroković to govori jer valjda mora, što ne znači ništa. HDZ krši sve moralne norme, Plenković je danas u Bruxellesu, vjerujem da daje iskaz europskom tužitelju i dobro je da ima imunitet jer bi ga inače zadržali gore. Mislim da mu je to zadnji put da ide u Bruxelles u ovoj fazi života", poručio je Milanović u četvrtak u Puli komentirajući izjavu predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića da se predsjednik Republike stavlja iznad zakona kad kaže da neće poštovati upozorenja Ustavnog suda i DIP-a.

GALERIJA Istezao se, trčao i pokazao zavidnu liniju: Milanović je tada na Šestinama odradio trening s Cro Copom

Zagreb: Gordan jandroković komentirao aktualna događanja
1/11

Komentara 42

Avatar Crni labud
Crni labud
16:20 21.03.2024.

A što smo to stvorili? Monstruma od HDZ-a koji drpa sve živo.

JO
JozoM
15:59 21.03.2024.

Bi HDZ u 26 godina koliko ste stvorili toliko ste pokrali. U 26 godina vi ste pola miljuna građana otjersli. Treba li se još nabrajati?

VR
vruljica
16:01 21.03.2024.

"I još neke stranke..." Sreće njonjine, važno da vi u hdz niste kaotični. Izmiče vam daljnja grabež a Remetinec je blizu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije