Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIJER U BRUXELLESU

Plenković o Milanoviću: Imamo posla s čovjekom koji ima problema, a problemi su slojeviti

Vinica: Premijer Andrej Plenković obišao Arboretum Opeku
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/5
21.03.2024.
u 13:55

Ono što on nudi je kaos, nered, cirkus... ja sam uvjeren da su svi građani odgovorni i ozbiljni i da će podariti povjerenje onome tko im nudi sigurnost, poručio je Plenković.

Premijer Andrej Plenković nalazi se u Bruxellesu na globalnom samitu o nuklearnoj energiji. U razgovoru s novinarima odgovarao je na pitanja i o događajima u Hrvatskoj. Upitali su ga razgovara li s drugim europskim političarima o političkoj situaciji u Hrvatskoj.

– Nema ništa posebno, ljudi prate, čude se, svi normalni okreću očima. Shvaćaju oni i prate upozorenja Ustavnog suda – rekao je dodajući kako su svjesni da je riječ o kršenju ustava i zakona i da je to ''ponašanje izvan svih okvira kada je riječ izborima za Hrvatski sabor''.

– Snažna je potpora svih tih kolega i svi žele još jednu pobjedu njihove sestrinske stranke i mi ćemo se potruditi da to baš tako i bude – poručio je premijer. Na pitanje da komentira jutrošnji Facebook status Milanovića, rekao je kako on 'tumara Hrvatskom kao muha bez glave'. 

– Inače duhovit čovjek, ovo je jedna od uspješnica. Odgovorio mu je već Anušić. Za razliku od njega koji tumara Hrvatskom kao muha bez glave i bavi se ovim ostacima SDP-a, mi za Hrvatsku radimo ozbiljne stvari kao što smo radili sve ovo vrijeme – objasnio je Plenković.

VEZANI ČLANCI

– Ono što on nudi je kaos, nered, cirkus... ja sam uvjeren da su svi građani odgovorni i ozbiljni i da će pokloniti povjerenje onome tko im nudi sigurnost – poručio je Plenković. – Ovakve neke fabricirane kvazi krize o kojima on govori može raditi samo netko tko ima neki osobni strah, a očito je glavni problem državno odvjetništvo. Ovo je osobni strah njega i njemu bliskih zbog promjene na čelu DORH-a. Imamo posla s čovjekom koji ima problema, a ti problemi su slojeviti – izjavio je. 

Na pitanje je li ga iznenadilo da lijeva koalicija ide na izbore pod nazivom "Rijeke pravde", odgovorio je: – Ma mogu ići pod kojim god nazivom, to je glavinjanje. Oni su zadnjih 15 dana bili za bolju Hrvatsku, pa je Grbin rekao da je premijer, pa su se svađali tko će na koje mjesto, pa su im pobjegli i IDS i Fokus i još neke stranke. Ostali su s njima samo ovi koji ne mogu prijeći prag, dakle ekipa koja ide s njima na izbore da se ukrca na njihova pleća i pokuša biti s njima idućih godina ponovno u oporbi – rekao je dodajući da će on i dalje u budućnosti biti u Bruxellesu, a dok će Milanović biti ''tamo negdje potpuno nebitan''.

VIDEO Istezao se, trčao i pokazao zavidnu liniju: Milanović je tada na Šestinama trening odradio s Cro Copom

Ključne riječi

Komentara 41

EB
Em-Be.123
14:15 21.03.2024.

Kvragu! A ja mislio da će Plenki govoriti o našim, a ne svojim problemima...

IM
imamohrvatsku
14:30 21.03.2024.

HDZ-ov fraezeoloŠki rječnik: 1. stabilnost = korupciJa i nepotizam te održavanje statusa quo, 2. legitimitet = ucjena i politička trgovina, 3. bitno je to osviJestiti = niste dovolJno inteligentni da biste to shvatili, 4. inkluzivnost = traženje suučesnika u vrŠenju kaznenih djela, 5. redukcija u izričaJu = nemušto laganje.

MP
mku.privat
14:36 21.03.2024.

Narcisoidnost je gadna stvar! Vidjeli smo ju kod svih diktatora kao i kod tebe AP.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije