Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'RH JE MOGLA JEDINO TAKO REAGIRATI'

Milanović: 'Hrvatski diplomat u Beogradu je radio svoj posao, u Srbiji su stalno izbori'

Trogir: Zoran Milanović nakon sjednice Gradskog vijeća Grada Trogira dao je izjavu za medije
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/3
22.11.2023.
u 13:18

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije u ponedjeljak je donijelo odluku kojom je proglasilo Hrvoja Šnajdera, prvog tajnika u Ambasadi Republike Hrvatske u Beogradu, za personu non grata. Kažu da su odluku donijeli u skladu s člankom 9. Bečke konvencije, koja regulira diplomatske odnose

Hrvatska je mogla reagirati samo recipročnom mjerom iste prirode, istog sadržaja prema srbijanskom diplomatu u Zagrebu. Što je radio hrvatski diplomat? Pretpostavljam kao i svi hrvatski diplomati – svoj posao - izjavio je Predsjednik Republike Zoran Milanović komentirajući protjerivanje hrvatskog diplomata u Beogradu.

Govoreći o tom diplomatskom incidentu, ocijenio je da to nije produktivna mjera budući da ne pridonosi jačanju niti očuvanju postojeće razine odnosa, koja i nije baš visoka.

- Ja sam nakon incidenta na sjeveru Kosova od prije mjesec i nešto dana bio dosta suzdržan u pogledu potrebe reakcije prema Beogradu, uvođenju sankcija, za što su se zalagali mnogi, jer sam smatrao, i dalje smatram, da su sankcije kao instrument vanjske politike u pravilu promašene. To nisam radio zato da bih abolirao Hrvatsku od bilo kakve odgovornosti za neko nedopušteno ponašanje, to sam napravio iz uvjerenja, bez da očekujem bilo kakvu protuuslugu. Ali da, slažem se s vama, u Srbiji su stalno izbori, dobro je dok su izbori - dodao je predsjednik Milanović odgovarajući na pitanje je li se to dogodilo zbog skorih izbora u Srbiji.

VIDEO U organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora položeni vijenci kod spomen-ploče Veleprometa

Komentara 7

DU
Deleted user
13:29 22.11.2023.

Daj to, Predsjedniče, sredi preko Kremlja za pet minuta.

DA
darko122
13:27 22.11.2023.

Ovo je čisto srpsko pakiranje. Javna je tajna da svuda u svijetu u veleposlanstvima postoje ljudi koji prikupljaju podatke za svoju zemlju. U "Banana" državama sve podatke moguće je prikupiti 99,99% legalno iz medija u stranačkom prepucavanju njihovih stranaka. Naravnoo da je "napakovano" jer ovakvu pogrešku ni jedan školovani obavještajac ne bi napravio. Točno je ono što je Zelenski rekao, da je Balkan na redu, pa je čak moguće, skoro sigurno da je to vjerojatno i njima i nama "napakovano" u tijeku tih priprema, jer Dačić i nije netko koga nije moguće nasanjkati.

MA
Madam
15:13 22.11.2023.

Kamilica od odgovora,mozes ti i jace predsjenice kad hoces,npr.necu vise piti aperitiv s Dodikom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije