Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sankcije EK

Milanović i Barroso razgovarali telefonom

Zoran Milanović i Jose Manuel Barroso
Sanjin Strukic/PIXSELL
19.09.2013.
u 13:09

– Predsjednik Barroso rekao je da ćemo nastaviti razmatrati svaku mogućnost s Hrvatskom kako bismo pronašli rješenje, ali da je bilo potrebno početi proceduru iz članka 39. pristupnog ugovora – rekla je njegova glasnogovornica

Premijer Zoran Milanović i predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso razgovarali su sinoć telefonom, potvrdila je Barrosova glasnogovornica Pia Ahrenkilde Hansen. Razgovor se, dakle, dogodio samo nekoliko sati nakon što je kolegij povjerenika Europske komisije pokrenuo zaštitne mjere protiv Hrvatske zbog kršenja propisa o europskom uhidbenom nalogu.

– Predsjednik Barroso rekao je u tom razgovoru da ćemo nastaviti razmatrati svaku mogućnost s Hrvatskom kako bismo pronašli rješenje, ali da je bilo potrebno početi proceduru iz članka 39. pristupnog ugovora – rekla je Hansen.

Sankcije u obliku monitoringa i zamrzavanja novca predviđenog za schengensku zonu

Podsjetimo, Viviane Reding u petak je s predsjednikom Europske komisije Barrosom i povjerenikom Štefanom Füleom obavijestila čitav kolegij povjerenika o kršenju europskog uhidbenog naloga u Hrvatskoj i kolegij je podržao njezin prijedlog uvođenja sankcija iz članka 39. hrvatskog pristupnog ugovora.

Sankcije dolaze u obliku pojačanog nadzora i zamrzavanja novca koji je u proračunu EU predviđen za pripremu ulaska Hrvatske u schengensku zonu.

>> Milanović o 'lex Perković': To nije velika šteta za Hrvatsku

>> EK pokrenula mjere pojačanog nadzora i zamrzavanja novca

>> EK pokrenuo sankcije protiv Hrvatske! ZA bio i Neven Mimica!

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije