Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica vlade

Milanović o 'lex Perković': To nije velika šteta za Hrvatsku

vlada (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
19.09.2013.
u 10:16

– Hrvatska Vlada se ne kocka! Nisam sklon kocki. Nekad sam znao briškulu, nisam bio na poker aparatima, poručio je premijer

Iako se na današnjoj sjednici Vlade nije raspravljalo o "lex Perković", premijer Zoran Milanović ipak je sa svojim ministrima uoči početka sjednice podijelio svoje stavove o toj temi:

– Hrvatska Vlada se ne kocka! Nisam sklon kocki. Nekad sam znao briškulu, nisam bio na poker aparatima.Kada su u pitanju europski fondovi, nema nijednog eura gubitka. Socijalisti podržavaju vladu i kažu jedno, pučani drugo i već to govori da je istina na skliskom terenu. Dopustimo još nekoliko dana konzultacija da donesemo dobru odluku za Hrvatsku, a štetne odluke nema. Ovo nije nikakva velika šteta za Hrvatsku – komentirao je premijer Milanović.

Usvojen je nacrt prijedloga zakona o izmjeni Zakona o vanjskim poslovima, nacrt prijedloga zakona o izmjenama o dopunama Zakona o Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave i nacrt prijedloga zakona o ovlasti Vlade Republike Hrvatske da uredbama uređuje pojedina pitanja iz djelokruga Hrvatskoga sabora.

Podržan je i zakon o potvrđivanju Sporazuma o financiranju između Vlade Republike Hrvatske i Europske komisije koji se odnosi na „IPA Program prekogranične suradnje Slovenija – Hrvatska“ u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći.

Usvojeni su i nacrt prijedloga zakona o potvrđivanju Protokola kojim se mijenja i dopunjuje Memorandum o suglasnosti koji se odnosi na suradnju u suzbijanju korupcije kroz Protukorupcijsku inicijativu Jugoistočne Europe te prijedlog uredbe o unutarnjem ustrojstvu Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

Prihvaćeni su i prijedlozi uredbi o izmjenama i dopunama Uredbi o osnivanju 13 veleučilišta.

>> Vlada sutra ipak neće raspravljati o 'lex Perković'!

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije