Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O ODLUCI INSPEKCIJE

Mikulić: Restoran nije zatvoren zbog dostave hrane, nego zbog stola

Tekka drive in
Foto: Plavakamenica.hr
1/2
19.04.2020.
u 14:59

Činjenica i da je stranka pozvana u ponedjeljak da dostavi dokumentaciju ukoliko je posjeduje, ističe Mikulić

Glavni državni inspektor Andrija Mikulić na današnjoj je konferenciji za medije komentirao medijske natpise o restoranima koji su zatvoreni odlukom Državnom inspektorata.

- U Republici Hrvatskoj imamo 35 000 ugostiteljskih objekata, od toga su u 31 objektu utvrđene nepravilnosti. Objektu o kojem govorite izdano je usmeno rješenje za zatvaranje objekta, ali je činjenica i da je stranka pozvana u ponedjeljak da dostavi dokumentaciju ukoliko je posjeduje. Objekt nije zatvoren jer se bavio dostavom hrane, nego jer je netko postavio stol na javnu prometnu površinu bez dozvole i to nije smio - kazao je.

Najavio je i da je u pripremi nova uputa za ugostiteljske objekte.

- Dogovorili smo danas da će sutra u Državnom inspektoratu u prisustvu epidemiologa biti sastanak s poduzetnicima i ministrom. Nije nam cilj ići prema poduzetnicima represivno. Zaštita zdravlja nam je primarna zadaća - istaknuo je.

Dodao je da se traži balans između mjera i realnog života.

- Svi oni koji će ispuniti uvjete koje će epidemiolozi postaviti, mi ćemo ići u obustavu postupka i ti ugostiteljski objekti će moći raditi, dodao je.

 

>> VIDEO Andrej Plenković: Donijet ćemo zakon koji će obustaviti ovrhu nad novčanim sredstvima

Ključne riječi

Komentara 30

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
15:44 19.04.2020.

Gospodo da pojednostavnimo stvar, ovo je čisti teror i otimačina represivnog aparata nad ugostiteljima , da nije tako mogao ga je upozorit i stvar riješena, al ne odma udri po džepu.

HO
horton
15:20 19.04.2020.

Ok, stol ne smije biti tamo - upozoriš, oni maknu stol i dostavljaju ispred objekta bez stola ako je to tako strašan prekršaj (ja ne vidim zašto, ali dobro, možda ne vidi neki argument). Ali ne - ovdje je zabrana poslovanja 30 dana i zabrana dostave. Zašto? Oduzeo bi ja Mikuliću plaću na pola godine kad napravi prvu sitnu grešku (koja ne šteti nikome, znači može i gramatička u dopisu) pa bi se brzo opametio.

Avatar Medusa
Medusa
15:07 19.04.2020.

Mikuliću onda zatvori i McDonalds.... Njihov Drive In... Ali ne. To su strani vlasnici. Ti zatvaraš svoje....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije