Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glavni državni inspektor:

'Javno ćemo objaviti imena trgovaca koji dvaput ili više puta podignu maržu'

Andrija Mikulić
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/4
16.04.2020.
u 15:48

Mikulić je rekao da se masovno ne poštuje odluka Vlade o zamrzavanju cijena pojedinih proizvoda, kao što su neki prehrambeni artikli ili zaštitna medicinska oprema

Glavni državni inspektor Andrija Mikulić najavio je u četvrtak da će javno objaviti imena trgovaca koji dvaput ili više puta podignu maržu za određene artikle suprotno zakonu, ocijenivši da je takva praksa u uvjetima epidemije koronavirusa ravna ratnom profiterstvu.

''Za one koji ulovimo da su dvaput ili više puta podigli marže suprotno zakonima neće biti kompromisa da se javno ne navedu nazivi tih trgovačkih društava. Ako se netko bavi ovim stvarima tijekom epidemije, onda je to u rangu ratnog profiterstva'', ocijenio je.

Mikulić je dodao da je osobno izdao nalog za maksimalno kažnjavanje pravnih osoba za podizanje marže u iznosu od 100.000 kuna, uz zatvaranje trgovine na 30 dana. Precizirao je da je do četvrtka poslijepodne za podizanje marži naplaćeno kazni u iznosu od 1,8 milijuna kuna.

Mikulić je rekao da se masovno ne poštuje odluka Vlade o zamrzavanju cijena pojedinih porizvoda, kao što su neki prehrambeni artikli ili zaštitna medicinska opreama

Primjerice, za brašno, dječju hranu i meso marža se dizala za 30 posto. Sredstva za dezinfekciju imala su maržu veću za 200 posto. Apsolutni neslavni rekorder je podignuta marža za zaštitne medicinske maskice za čak 595 posto, rekao je Mikulić.

Komentara 15

Avatar links
links
15:58 16.04.2020.

a hoćete li objaviti i imena onih koji imaju nelegalne gradjevine na Krku u šumi kod Valbiske gosp. inspektore?

MG
milerazbojnik@gmail.com
17:07 16.04.2020.

ma o čemu vi to laprdate ako li ste kao vlasti mogle uvesti narodu karantenu i zabit ga kao zombija u kuče a da ne možete zakonom stat na kraj kriminalcima koji koriste ovakvu prliku za zardu sramotno je jednostavnoostavno treba te koji dižu cjenu dat zatvorit a isto tako i s lopinama koje prodaju u nebeskim visinama i cjenama maske za svoju dobit i kraj priče na jednima vlast i stožeri treniraju strogoču a na drugima vele nema uporišta da ih se zatvori sramotno i nedolično i kraj priče

KO
Kokoiduhovi
17:16 16.04.2020.

Evo primjera; U Konzumu danas, 16.4.2020. đumbir, 1 kg je 49,99 kn. Poskupio 100%.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije