Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Računalna prevara

Mijenjala kripto valutu na lažnoj stranici, šteta veća od 100.000 kuna

Kriptovaluta
Reuters/PIXSELL
23.04.2021.
u 13:50

U oba slučaja provodi se kriminalističko istraživanje kako bi pronašli počinitelja

U četvrtak je 38-godišnjakinja splitskoj policiji prijavila računalnu prijevaru nakon što je početkom ovog mjeseca putem interneta obavljala transakciju zamjene kripto valute. Kako nije dobila potvrdu valjanosti transakcije, daljnjom provjerom je došla do saznanja kako je stranica lažna čime je oštećena za iznos veći od 100 tisuća kuna.

Također 50-godišnjak je također prijavio prijevaru nakon što je preko društvene mreže stupio u kontakt s nepoznatom osobom zbog prodaje alata i kojoj je dao svoje osobne podatke, broj kartice i PIN nakon čega je s njegovog računa podignut novac.

U oba slučaja provodi se kriminalističko istraživanje kako bi pronašli počinitelja.

Ključne riječi

Komentara 3

FA
fajlpz
14:33 23.04.2021.

Hahaha ljudskoj gluposti nikad kraja.

Avatar kastanjer2
kastanjer2
15:19 23.04.2021.

I ljudskoj pohlepi nikad kraja.

MO
modovisisajteMaraschino
09:37 24.04.2021.

pa i "prave" stranice se pokazuju da varaju i pljačkaju naivne. ljudi pohlepni, ulažu lovu u rigove, trguju... a puše švercani duhan i pričaju kako zarađuju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije