Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ekoburger

Meso za hamburger uzgojili u laboratoriju

hamburger
Reuters/PIXSELL
20.02.2012.
u 18:59

Hamburger od laboratorijske govedine neće biti jeftin, već mu je određena cijena od 330.000 dolara

Vegetarijanci kojima nedostaje okus hamburgera od jeseni će doći na svoje. Tada će, naime, biti serviran prvi hamburger načinjen od mesa uzgojenog u laboratoriju, točnije u klinikama Sveučilišta Maastricht u Nizozemskoj.

Meso je uzgojeno od samo jedne stanice govedine nasađene na hranjivu podlogu, a do jeseni će prerasti u slojeve goveđeg mišićnog tkiva u koje će se dodavati i laboratorijski uzgojena mast.

Ovaj način proizvodnje mesa revolucionirat će stočarsku proizvodnju, tvrde tvorci. U ovome leži velik izvor zarade, rečeno je na godišnjem sastanku Društva za naprednu znanost. Ipak, prvi hamburger od laboratorijske govedine neće biti jeftin, već mu je određena cijena od 330.000 dolara.

Komentara 5

OB
-obrisani-
23:12 20.02.2012.

Još bolje bi bilo na naprave GMO gljive bukovače, sa mesom govedine.

K1
k1milica
19:16 20.02.2012.

e da jeftiniji......

OB
-obrisani-
23:07 20.02.2012.

šta sam vam rekao ranije, a niste mi vjerovali. neka nastave drugi puta sa većim brojem početnih stanica, pa će meso brže rasti ! Za 30 - 100 godina će tehnologiju značajno ubrzati....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije