Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ukrajinska država predstavlja prijetnju'

Medvedev se oglasio nakon napada na Ukrajinu: 'Prva epizoda završena, bit će ih još'

FILE PHOTO: Dmitry Medvedev, Deputy Chairman of Russia's Security Council, delivers a speech in Saint Petersburg
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/3
10.10.2022.
u 14:19

Najmanje 75 projektila ispaljeno je jutros na gradove diljem Ukrajine, rekao je zapovjednik ukrajinske vojske general Valerij Zalužnij

Zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti Rusije Dmitrij Medvedev oglasio se nakon novih brutalnih napada na Ukrajinu te istaknuo kako je "prva epizoda završena". 

- Ukrajinska država u sadašnjoj konfiguraciji, sa svojim nacističkim političkim režimom, predstavljat će stalnu, izravnu i jasnu prijetnju Rusiji. Stoga, osim pružanja zaštite našem narodu i obrane granica zemlje, cilj naših budućih akcija bi, po mom mišljenju, trebao bi biti potpuna rastavljanje ukrajinskog političkog režima - naveo je te naglasio kako iznosi svoj osobni stav, prenosi TASS.

Istaknuo je kako je "prva epizoda završena" te kako će ih "još uslijediti"

VIDEO Na Ukrajinu jutros ispaljeno 75 projektila, Zelenski: Pokušavaju nas uništiti i izbrisati s lica zemlje

Najmanje 75 projektila ispaljeno je jutros na gradove diljem Ukrajine, rekao je zapovjednik ukrajinske vojske general Valerij Zalužnij. Od njih 75, 41 su oborile ukrajinske oružane snage.

- Teroristička zemlja izvodi raketne i zračne napade na teritorij, koristi napadačke dronove. Ujutro je ispaljeno 75 raketa, 41 je naša protuzračna obrana neutralizirala. Oružane snage čine sve kako bi zaštitile sugrađane, ali neprijateljski napadi se nastavljaju. Pozivam sve da ostanu u skloništima! - objavio je general na Twitteru. 

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski kazao je kako Rusi pokušavaju uništiti Ukrajinu. 

- Uništiti ljude koji spavaju kod kuće u Zaporožju. Ubiti ljude koji idu na posao u Dnjepar ili Kijev. Zračna uzbuna ne jenjava u cijeloj Ukrajini - kazao je Zelenski te je potvrdio da u napadima ima mrtvih i ranjenih. 

- Molim vas, ne napuštajte skloništa. Čuvajte sebe i svoje najmilije. Držimo se i budimo jaki - poručio je Zelenski Ukrajincima. 

VIDEO Rusi napali nekoliko gradova diljem Ukrajine: U Kijevu odjeknule eksplozije, ima mrtvih i ranjenih!

Tijek događaja u Ukrajini pratite OVDJE

Komentara 5

Avatar Sidewinder
Sidewinder
15:30 10.10.2022.

Rusi su genocidan narod i kao takav će ući u povijest čoviječanstva. Generacijama će plaćati ratnu štetu a u školama po cijelom svijetu će se razglabati i proučavati kako jedan narod može biti zahvaćen kolektivnom psihozom i napraviti toliko zla.

Avatar Asterix
Asterix
14:32 10.10.2022.

Psihopat. Što drugo reći.

FU
Fusnota
18:17 10.10.2022.

Koji jadan čovjek, alter ego Putina. Cipelić br 2

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije