Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ruski vođa na sjednici Vijeća sigurnosti

Putin zaprijetio Ukrajini: 'Ako nastavite ovako odgovor će biti oštar. Ne sumnjajte u to'

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
10.10.2022.
u 12:59

Ruski čelnik optužio je Ukrajinu za akte nuklearnog terorizma - granatiranje nuklearne elektrane Zaporižje i pokušaje sabotaže nuklearne elektrane Kursk

Moskva će oštro odgovoriti na terorističke napade koje ukrajinske vlasti organiziraju na ruskom teritoriju, rekao je Vladimir Putin na sjednici Vijeća sigurnosti. Putin je rekao da iza eksplozije na mostu na Krimu stoji kijevski režim.

"Ako se pokušaji izvođenja terorističkih napada na našem teritoriju nastave, odgovori Rusije bit će oštri. Nitko ne bi trebao sumnjati u to", kazao je. 

"Podaci forenzičkih i drugih vještačenja, kao i operativni podaci, upućuju na to da je eksplozija 8. listopada teroristički čin. Teroristički napad s ciljem uništenja ruske civilne infrastrukture. Također je očito da su naručitelji, organizatori i izvršitelji terorističkog napada ukrajinske specijalne službe", rekao je Putin, javlja RIA Novosti.

Osim toga, ruski čelnik optužio je Ukrajinu za akte nuklearnog terorizma - granatiranje nuklearne elektrane Zaporižje i pokušaje sabotaže nuklearne elektrane Kursk.

"Specijalne službe Ukrajine također su izvele tri teroristička napada na rusku nuklearnu elektranu Kursk, više puta potkopavajući visokonaponske vodove elektrane. Kao rezultat trećeg takvog napada, tri takva voda su oštećena odjednom. Poduzete su mjere, šteta je otklonjena u najkraćem mogućem roku, nikakvih ozbiljnih posljedica nema", rekao je.

Ruski čelnik također je govorio o pokušajima ukrajinskih vlasti da dignu u zrak jednu od dionica plinskog transportnog sustava Turski tok. Putin je rekao i da su ruske trupe zadale snažan udarac energetici, vojnom zapovjedništvu i komunikacijskim objektima u Ukrajini.

Ključne riječi

Komentara 37

Avatar Lomazet_Došo
Lomazet_Došo
13:27 10.10.2022.

Okulističku oligarhiju treba uništiti ognjem i mačem.

Avatar Cro-Wolf
Cro-Wolf
14:14 10.10.2022.

Kaže Putler da gađaju visoko preciznim raketama po vojnoj, el. Infrastrukturi i sl... a pogode dječije igralište i civilne zgrade. Nisam vidio ni jednog vojnika da je poginuo sve civili. A ako Ukrajinci nastave napadati ruse, onda će gađati škole, vrtiće, bolnice sa tim njihovim visoko preciznim oružjem.. a kakvo im je onda visoko neprecizno oružje.

Avatar Kajman
Kajman
14:30 10.10.2022.

Mislim kako je došlo vrijeme da Putin primi svoju dozu novičoka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije