Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOVORIO U PETRINJI

Mediji u Srbiji raspisali se o Milanoviću: Prenose njegovu izjavu o Kosovu

Petrinja: Izjava predsjednika Milanovi?a nakon sve?anog ispra?aja
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
30.01.2023.
u 13:22

Milanović je na pitanje tko je anektirao Kosovo odgovorio: "Međunarodna zajednica i mi. Ono je oteto od Srbije."

Riječi predsjednika Zorana Milanovića odjeknule su u Srbiji i proširile se tamošnjima medijima. Milanović je danas u Petrinji, nakon svečanog ispraćaja 3. hrvatskog kontingenta u sklopu NATO-ove aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Republici Litvi, održao konferenciju za medije na kojoj je, između ostalog, govorio i o Kosovu. Naime, u izjavi je istaknuo i kako je Kosovo "oteto od Srbije".

"Rusi će se, jer su cinici, pozvati na aneksiju Kosova koju ja podržavam", rekao je pa na pitanje tko je anektirao Kosovo odgovorio je: "Međunarodna zajednica i mi. Ono je oteto od Srbije. Kosovo je izuzeto iz Srbije. Je li tako? Jesmo li priznali Kosovo? Jesmo. Stojim iza Kosova. Kada je to jednom bilo napravljeno, bez volje države kojoj Kosovo pripada, bilo je samo pitanje kada će Rusi ili netko treći napraviti isto i sada se to događa."

"Nije aneksija, nego otimanje. Dio teritorija koji je izvučen iz Srbije. Kako se to zove? Ekstrakcija. Nije šija, nego vrat", kaže i dodaje: "Ovo nije dovođenje u pitanja Kosova, ovo je dovođenje u pitanje cijelog koncepta u kojem netko misli da ima pravo na sve kada mu to odgovara, a kada to drugi radi, onda je to kriminal. To je pitanje zrelosti, treba biti više odraslih ljudi u sobi. Jasno je da Krim nikada više neće biti Ukrajina. To je potpuno jasno. To govore vodeći njemački generali." 

Dnevni tabloid Alo! objavio je na svom online izdanju dio Milanovićeve izjave uz naslov: "Milanović: Anektirali smo Kosovo, oteto je od Srbije!" Blic je u naslovu naveo: "Milanović opet vrijeđa i lupeta, pa ga uhvatio trenutak lucidnosti: 'Oteli smo Kosovo od Srbije'".

O Milanovićevoj izjavi pisao je i Informer, a u naslovu stoji: "Milanović priznao: Kosovo je oteto od Srbije". Također, Telegraf je istaknuo: "Milanović šokirao: Kosovo je oteto od Srbije, to smo učinili mi i međunarodna zajednica." 

Da je Milanović šokirao, piše i Kurir u čijem naslovu stoji: "Kosovo je oteto od Srbije, Krim nikada više neće biti Ukrajina: Zoran Milanović šokirao: Nismo se mi i Srbi toliko mrzili".

"Milanović: Oteli smo Kosovo od Srbije, mi i međunarodna zajednica! Nije aneksija, nego otimanje!", naslov je portala Objektiv

Ključne riječi

Komentara 42

FR
franjo
14:37 30.01.2023.

Biti će onako kako odluči USA i Brisel a ne ove poludržave.

DU
Deleted user
14:09 30.01.2023.

Kakvo je administratori ovo lajkanje komentara.Idem pozitivno ,lajka i negativno idem negativno lajka i pozitivno.Stvarno ste super smislili ."Divim " se ovakvom sistemu !

KR
Krotila
14:23 30.01.2023.

Tko je oteo Srijem?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije