Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Najteži trenuci'

Posavec: Koalicije HNS-a s HDZ-om u Međimurju neće biti

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
10.06.2017.
u 16:36

'Ako je izdaja biti odgovoran i voljeti svoj kraj, ako je izdaja za njega raditi i njega poštovati, ako je izdaja željeti osigurati bolje uvjete života svima vama, onda neka budem i izdajnik'

Predsjednik Središnjeg odbora HNS-a i međimurski župan Matija Posavec rekao je da proživljava najteže trenutke u 17-godišnjoj političkoj karijeri. Proteklih dana izložen je, kaže, napadima i uvredama na društvenim mrežama zbog suradnje HNS-a i HDZ-a.

- Nakon sjednice Središnjeg odbora HNS-a, čiji sam predsjednik većinom glasova donesena je odluka o ulasku u Vladu. Podsjećam da delegati iz Međimurja, pa i ja osobno, nismo glasali za tu odluku no kako je ona formalna i legitimna treba je poštovati. Kako je vodstvo HNS-a ostalo samo na zamjeniku predsjednika Predragu Štromaru, moja je dužnost kao predsjednika središnjeg odbora, a takva je bila i odluka stranačkih tijela, bila nazočiti na prvim razgovorima u Vladi. To sam učinio ponašajući se odgovorno. Bježanje, napuštanje, izlazak iz stranke ili trenutne reakcije vođene emocijama ili pritiskom dijela javnosti tek bi tada pokazale politički kukavičluk - istaknuo je Posavec i dodao da će ostati župan izabran s podrškom od gotovo 60 posto građana,

- Ako je izdaja biti odgovoran i voljeti svoj kraj, ako je izdaja za njega raditi i njega poštovati, ako je izdaja željeti osigurati bolje uvjete života svima vama, onda neka budem i izdajnik. Jer onda je i izdaja ponuditi partnerstvo sukladno izbornim rezultatima - rekao je i dodao da bi inaćenje Međimurju donijelo stagnaciju.

- Odbio sam sve ponude vezane za odlazak u Vladu, koalicije sa HDZ-om u Međimurju neće biti, u pregovorima oko formiranja Vlade, osim onog prvog dana, više ne sudjelujem, ali ću razgovarati, lobirati, inzistirati sa svakim ministrom ili premijerom iz koje god političke opcije on dolazio. Smatram kako vas do sada nisam nikad iznevjerio i uvijek sam u konačnici dokazao racionalnost pojedinih poteza, iako su se možda u prvi mah činili nejasnima - poručio je Posavec.

Komentara 13

JA
jadrmatic
21:40 10.06.2017.

Koji dudek je ovaj Matija Posavec.

BA
bakariba
05:09 11.06.2017.

Isti kao i svi trgovcim glasovima,znao je što se događa pa je šutio do kraja kao i svi ostali. Izdali ste svoja načela te se i dalje držite da je bolje pišati uz nego protiv vjetra.

IB
iva.begovic
06:29 11.06.2017.

od svih HNSovaca prebjega Matija Posavec, najviše je izgubio. Dobio je lokalne izbore, imao je ugled. Sada je izgubio čast i ugled. Da se ponove lokalni izbori ne bi skupio šačicu glasova. Bilo časno od njega odstupiti sa funkcije međimurskogg župana. Iznevjerio je one koji su mu vjerovali. Dobiti povjerenje kao HNSovac i onda u roku tjedan dana pretrčati u dres HDZa, baš je bedasto, ne bu ga oprali ni Mura ni Drava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije