Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I ON SE POVLAČI

Posavec dao ostavku na dužnost predsjednika Središnjeg odbora HNS-a

Matija Posavec
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
16.06.2017.
u 15:48

Matija Posavec odbio je funkciju u Vladi i mjesto zastupnika

Zbog odanosti građanima i svjestan da je uspjeh HNS-a u Međimurju u velikoj mjeri postignut zbog mog imena i prezimena, a ne zbog stranačke markice, dajem ostavku na mjesto predsjednika Središnjeg odbora HNS-a i na sve druge stranačke nacionalne funkcije u HNS-u, te se povlačim iz nacionalne politike stranke - obznanio je Matija Posavec na izvanrednoj konferenciji u Čakovcu. Rekao je da ostaje član HNS-a.

- Ostajem tu i nastavit ću predano raditi kao župan - dodao je.

- Dokazali smo da HNS u Međimurju nije nikakav priljepak i nije točno da smo se šlepali uz tzv. velike stranke. U 25 godina postojanja Međimurske županije i HNS-a ovo na prošlim lokalnim izborima bili su najbolji rezultati. HNS je odlukom Središnjeg odbora velikom većinom odlučio da se ide u suradnju s HDZ-om. Delegati iz Međimurja, a ni ja osobno, nismo glasali za tu odluku. Imao sam izbor - ili čvrsto podržavati takvu koaliciju na nacionalnoj razini, što bi mi vjerojatno omogućilo i kandidaturu za predsjednika stranke i nastavak karijere u nacionalnoj politici, ili se maknuti iz cijele priče i posvetiti se isključivo funkciji župana - kazao je Posavec. Odbio je funkciju u Vladi i mjesto zastupnika.

- Sve to potvrđuje da me fotelje nisu zanimale. Ipak, na temelju vlastitih emotivnih i racionalnih razmišljanja, zaključio sam da oni koji su mi dali glas na izborima u velikoj mjeri ne bi podržali moj angažman u Vladi i na vodećoj poziciji u HNS-u - poručio je.

Posavec je rekao da će još odlučiti hoće li ostati predsjednik međimurskog HNS-a. Za dva tjedna održat će se konstituirajuća sjednica Županijske skupštine. Na temelju izbornih rezultata HNS je ponudio SDP-u suradnju i mjesto predsjednika Skupštine.

- S HDZ-om nisam razgovarao o suradnji - rekao je Posavec.

Zbog suradnje s HDZ-om u Vladi, od 2500 članova stranke u Međimurju ispisalo se samo njih dvadesetak. Posavec je najavio da će kao župan i dalje Vladi predlagati projekte za Međimurje, a jedan od većih bit će skraćivanje vremena putovanja prugom od Čakovca do Zagreba na 50 minuta. Inače, projekt bržeg povezivanja sa Zagrebom željezničkom prugom u predizbornoj kampanji isticao je i novi varaždinski župan Radimir Čačić.

Komentara 38

PP
Pol_pol
16:05 16.06.2017.

Svi se čude...U Međimurju idu u crkve na mise, barem stariji ljudi, a kršćanstvo ne doživljavaju...imaju zastavice Dinama i reprezentacije Hrvatske u automobilima i kućama, a priznanje daju svima koji su protiv Hrvatske...kao npr... Bora Đorđević iz Riblje Čorbe :"" Najlepše je popiti kavu u Čakovcu..."

Avatar majmunranko
majmunranko
16:10 16.06.2017.

Ovaj Dudek je toliko pun sebe, valjda je umislio da je Trump osobno. Moš mislit, međimurski župan, zadužen za otvaranje sajmova krumpira.

JU
Junakdana
16:08 16.06.2017.

Tresla se brda..... rodio se miš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije