Naslovnica Vijesti Hrvatska

Matić o lažnim braniteljima: I ja bih zaigrao za Real, ali ne da Mourinho

Zakoni su tu da se mijenjaju, komentirao je ministar branitelja Ivićeve tvrdnje o protuzakonitosti objave registra.
29. prosinca 2011. u 23:09 128 komentara 2 prikaza
'13.04.2010., Zagreb - U HND-u se odrzao okrugli stol o Registru branitelja pod nazivom Hrvatski branitelji-temelj hrvatske neovisnosti ili borci za privilegije. Tomislav Ivic, Predrag Matic.  Photo:
Foto: 'Anto Magzan/PIXSELL'

Ne znam što bih dao da zaigram za Real Madrid, ali Mourinho me neće staviti jer nisam registriran, duhovito je komentirao slučaj lažnih branitelja novi ministar Predrag Matić tijekom gostovanja na HTV-ovoj emisiji Hrvatska uživo.

Matić se također složio s izjavama Jadranke Kosor i njegova prethodnika Tomislava Ivića kako zakonski okviri trenutno ne dopuštaju objavu registra branitelja, no, kako je rekao, "zakoni su tu da se mijenjaju i prilagode" kako bi se mogao objaviti samo onaj dio koji ne bi narušio nacionalnu sigurnost ni osobnu sigurnost branitelja.

- To je predizborno obećanje Kukuriku koalicije i Kukuriku koalicija je dužna ispuniti obećanje koje je dala svojim biračima u okviru izbornog programa. Dakle, to neće biti danas, to neće biti sutra, niti za nekoliko dana, to će biti onda kada se to lijepo, temeljito pripremi, i tada će se provesti taj postupak u kojem ćemo odvojiti žito od kukolja - rekao je Matić.

Ministar branitelja naglasio je kako će se pri donošenju važnih odluka savjetovati s ljudima o kojima skrbi, prvenstveno pripadnicima gardijskih brigada, specijalnih postrojbi MUP-a i zapovjednike pričuvnih brigada. Dodao je kako će nakon što se situacija stabilizira stvoriti i savjetodavno tijelo, sve s ciljem vraćanja ponosa braniteljima.

- Moja parola je "Nije u novcima sve" - zaključio je Matić.

Cijelu snimku možete pogledati ovdje.

 

Kako je DHL postao vodeća logistička tvrtka u svijetu i kakvi su im planovi za Hrvatsku
DOSTAVA
Počeli su koristiti robote, umjetnu inteligenciju, tehnologije proširene stvarnosti i samovozeća vozila
  • -obrisani-:

    Bravo Fred, udri po bandi i pljačkašima koji su od lažnog domoljublja i lažnog statusa napravili sredstvo snabdjevanja za podobne i sramotne..

  • budisvoj:

    Cirkus koji će trajati do jeseni....a onda ulica...zapamtite...

  • The Terminator the Khmer Rouge:

    - Matić nije lažni branitelj, ali je lažni invalid Kako je razvidno taj je zaposlen