Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
registar branitelja
Povratak na članak

Matić o lažnim braniteljima: I ja bih zaigrao za Real, ali ne da Mourinho

Zakoni su tu da se mijenjaju, komentirao je ministar branitelja Ivićeve tvrdnje o protuzakonitosti objave registra.

Komentari 128

OB
-obrisani-
08:31 30.12.2011.

Bravo Fred, udri po bandi i pljačkašima koji su od lažnog domoljublja i lažnog statusa napravili sredstvo snabdjevanja za podobne i sramotne..

VL
BU
budisvoj
23:23 29.12.2011.

Cirkus koji će trajati do jeseni....a onda ulica...zapamtite...

VL
OB
-obrisani-
23:24 29.12.2011.

Matić mi je nešto mnogo u medijima,lijepo on to sve govori, nije ni pančić loše mislio kada je krenuo u reviziju invalida , a tada ih je bilo znatno manje nego danas. Ovo sa registrom je samo mahanje crvenom krpom gomili smeća koja u svakom pogledu ne može smisliti zašto su profesionalni vojnici imali besplatnu hranu i još dobili plaću za rat(koji im je kao bio dužnost) a isto tako smeće ne shvaća da sa objavom ili ne objavom registra ništa ne dobija niti gubi . Ono čega ,ejestrah da po običaju u ovim krajevimane nastradaju samo pošteni , a oni \"mutni\" će opet nešto smutiiti i imati još više.

VL
Avatar slavko stečajko
slavko stečajko
23:28 29.12.2011.

Ali najvažniju stvar nećete pročitati. Najvažnije je što s onima kojima se dokaže da u kriminalci, da primaju nezasluženu penziju i invalidninu?

VL
DU
Deleted user
23:28 29.12.2011.

Objavljivanje registra branitelja je osjetljivo sigurnosno pitanje za neke branitelje koji imaju rodbinu \"prijeko\" ili pak poslovne interese \"prijeko\" i u redu što zakon priječi takav poduhvat jer neke države ne otvaraju ni arhive o ratovanju svojih postrojbi (koja je postrojba gdje bila) niti nakon 25 godina, kao što je slučaj s ratom na Falklandskim otocima. Međutim, u javnosti su apostrofirane braniteljske privilegije pa onda ima smisla jedino objaviti popis onih koji su temeljem staža u braniteljskim postrojbama stekli stanove, mirovine i ine povlastice. Braniteljski udjeli su dodjeljivanji automatizmom, prema predodređenoj shemi iz Min. branitelja i najviši braniteljski udio vrijedi danas otprilike koliko i jedna mjesečna prosječna plaća brutto u RH pa onda to nije bio izvor soc. raslojavanja branitelja. I što je zanimljivo - ministar aktualni stekao i stan 100 m2 u Zagrebu i invalid je, a po zvanju nastavnik razredne nastave. Ne može raditi s djecom, ali može biti savjetnik nizu političara proteklih godina? Tako da ne propovijedati vodu, a piti vino!

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
23:38 29.12.2011.

Izgleda ovi novi na vlasti ne znaju nit kaj bi nit kak !? Malo tupe o braniteljima, onda malo o Mamiću...jednom riječju šuplja demagogija bez konkretnog plana !!!

VL
OB
-obrisani-
00:03 30.12.2011.

Za crvene, zakoni su da se promjene na štetu branitelja i ostalih Hrvata, na štetu Hrvatske

VL
OB
-obrisani-
00:04 30.12.2011.

Postovani! Da li je nekom od Vas poznata Drzava koja tako \"cesto mjenja zakone\" kao Hrvatska????? Sto takovo cesto mjenjanje zakona govori o takovoj Drzavi? Lijep pozdrav!

VL
TT
The Terminator the Khmer Rouge
00:04 30.12.2011.

- fama o lažnim braniteljima je skuhana u srbijanskoj kuhinji laži i obmana

VL
ĐU
Đuka
00:10 30.12.2011.

pored registra branitelja treba objaviti i registar partizana pogotovo onih koji ubijali zarobljenike bez suđenja na naj brutalni način

VL
KO
kompa
00:17 30.12.2011.

ne treba objaviti registar branitelja već popis onih koji su lažni branitelji,,uz takve neće stati pravi branitelji ,,a lažni se ne smiju buniti...mislim da svaki pravi branitelj razmišlja tako,,,uz taj registar treba objaviti one koji primaju partizanske mirovine 65 godina nakon 2 sv rata,jasno je da su krenuli u rat s 15 sad bi imali 80 godina,dajte da vidimo koliko je takvih,,,,objaviti i popis onih koji su rušili ovu državu sad su abolirani i obnašaju ili su obnašali visoke dužnosti ...objaviti i popis onih koji su mobilizirani ,,,koji nisu dragovoljno krenuli u rat ,,,,,

VL
SW
swimm
00:18 30.12.2011.

bravo Matiću.....samo se ti nedaj smesti i prorijedi ekipu !

VL
NI
nibunika
00:19 30.12.2011.

Lažne branitelje, kao i one koji su im omogućili da postanu lažni branitelji, treba sankcionirati kao ratne profitere

VL
Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
00:20 30.12.2011.

1. Matic je jos jedan polupismeni ministar koji sigurno nece vratiti svoju placu zbog toga sto je mentalno limitiran za obavljanje posla. 2. Novinarka sa Dnevnika je takodjer supljoglava. Mada je postavila validno pitanje tko ce sve imati tu listustu dostupnu na uvid, nismo saznali od ministra nista o tome jer je vjesto eskivirao, a supljoglava se nije drznula ministaru ponoviti to pitanje. Ma, sve u svemu bijeda na obje strane. Napomena: Nisam branitelj niti sam uzivalac takve \"mirovine\", ali nisam ni za objavljivanje registra, sto bi bilo davanje materijala podmuklim pokvarenjacima s istoka kako bi i dalje \"fabrikovali\" optuznice i pljuvali po Domovinskom Ratu. Ako je netko lazno registriran drzava ima nacina da ih pronadje i kazni. Sve ostalo je pisanje uz vjetar.

VL
RS
roland_song
00:23 30.12.2011.

kreni vise s rezanjmtog karcinoma. ja znam hrpetine laznjaka, vecina je jos u dobivenim stanovima. voze se i dobri auti, po cjele veceri hodaju po narodnjackim klubovima i jos kako im dosadno pocmu da se bave nekim svercom, kao praveve lole. ja ih prijavljivo vise puta i ovi nikad nikog nisu skinili. znam da je general kruljac podjelio stotine. i jos ti invalidi kasnije godinama igrali nogomet u nekj seljackoj ligi di im je general bio precjednik i namjeso reziltat

VL
Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
00:33 30.12.2011.

30.12.2011. u 00:23h roland_song je napisao/la: kreni vise s rezanjmtog karcinoma. ja znam hrpetine laznjaka, vecina je jos u dobivenim stanovima --------------------------------------------------------------------------- A sto ti ne krenes prvi pa navedes ovdje imena te \"hrpetine laznjaka\" koje ti znas? Govno hipokritsko

VL
OB
-obrisani-
00:45 30.12.2011.

gotovo je, gotovo....crveni..... još 100 dana.......

VL
OB
-obrisani-
00:51 30.12.2011.

..... tada će se provesti taj postupak u kojem ćemo odvojiti žito od kukolja - rekao je Matić. *********** Kako to misli izvesti s obzirom da je upravo on medju prvih 10 kukolja?

VL
FL
flick
01:16 30.12.2011.

Jel netko upitao tog YUsipovićevog pekinezera zašto je krivotvorio vlastiti ratni put i zašto se ne želi očitovati o otvorenom pismu dvadesetorice vukovarskih branitelja u kojem su raskrinkali svu njegovu lažaniju?

VL
TT
The Terminator the Khmer Rouge
23:47 29.12.2011.

- Matić nije lažni branitelj, ali je lažni invalid Kako je razvidno taj je zaposlen

VL
« 1 2 3 4 5 6 7 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.