Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Martina Dalić: Nisam znala detalje ugovora i iznose

Martina Dalić komentirala je navode kako je Ante Ramljak angažirao svoju bivšu tvrtku AlixPartners za poslove restrukturiranja Agrokora
02. veljače 2018. u 19:52 75 komentara 3711 prikaza
Martina Dalić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade Martina Dalić komentirala je navode kako je Ante Ramljak angažirao svoju bivšu tvrtku AlixPartners za poslove restrukturiranja Agrokora.

Gordan Maras Maras o Agrokoru: 'To je sramota. Andrej Plenković već tri dana šuti, ne reagira'

– Moramo ponovno razjasniti da Ante Ramljak nije angažirao svoju bivšu tvrtku jer, kao što je i javno izjavio direktor AlixPartnersa, domaći podizvođači angažirani su od strane te AlixPartnersa, koja je savjetnik za restrukturiranje – rekla je u Dnevniku Nove TV Martina Dalić.

– Ja sam sinoć u povodu svih ovih događanja bila na sastanku s glavnim savjetnikom za restrukturiranje, s gospodinom Beveridgeom i Antom Ramljakom. Željela sam čuti detaljna pojašnjenja kako bismo i premijer i ja detalje cijelog ovog problema i načina na koji je prezentiran. Tom sam prilikom obaviještena da je tvrtka gospodina Beveridgea angažirala te savjetnike. Ante Ramljak je objasnio da su tvrtke koje su angažirane kao podizvođači prvih nekoliko tjedan bez naknade radile i pomagale izvanrednom povjereniku u obavljanju poslova, koji su uključivali ugovaranje kredita u tri dana. S obzirom da je gospodin Beveridge tom prilikom mogao vidjeti njihove rezultate rada, odlučio ih je sam angažirati, s obzirom da se radio o domaćim stručnjacima koji posjeduju domaće znanje, poznaju jezik i poslovna pravila koja su, po njegovim riječima, vrlo bitan faktor u izvršavanju posla – dodala je Dalić.

'Detalje ugovora i iznose koje je gospodin Beveridge dogovorio s podizvođačima nisam znala. Tu informaciju tijekom proteklih mjeseci nisam tražila, s obzirom da je ona bila dio odnosa s AlixPartnersa i njihovih podizvođača. Postavlja se pitanje je li taj iznos za naše prilike prevelik', izjavila je Dalić. 

Ante Ramljak nacrtom nagodbe izazvao je bijes dobavljača, ali i dramatičan pad vrijednosti dionica Agrokorovih tvrtki DOMAĆI SAVJETNICI Dalić otkrila što je sve na sastanku tražila od Ramljaka 'NIJE SIMPATIČNO' Jandroković iznenađen Ramljakovim izborom savjetnika: To nije bilo najmudrije Ante Ramljak uprava agrokora 'Domaći savjetnici su podizvođači Alix Partnersa, nemaju direktan ugovor s Agrokorom'
arheološki eldorado
Iz slavonskog tla najveću senzaciju tek treba iskopati. Sfinga?! Ma i to je moguće
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata
ALAT ZA PRAVE MAJSTORE
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata, imate li ih sve doma?
 • stefj:

  Ma mislim... Sada se digla fama oko toga, a kada je došao pjevač, prvo je predstavio svoje ljude. Ramljak to mora skrivati?... A o cijenama da ne pričamo, koliko bi koštalo da nas stranci savjetuju... Uglavnom ovi spinovi Sperbanke i ... prikaži još! "malih dioničara" iliti burzovnih hoštaplera prijete dogovoru vjerovnika. Sva sreća da u ugovoru o roll-up kreditu stoji da upravni odbor mora ostati, inače bi se preko novinara rušila nagodba i sve vi otišlo kvragu. Pitanje je da li će se ovako uspjeti spasiti, no onako sigurno ne bi... Eh, predsjednica, oporba i mediji u službi Ruskog kapitala. Ukratko. A čini se da niti vlada nije imuna... Pustite Agrokor, neka se vjerovnici dogovore i držite politiku daleko od toga. Možda se u takvim okružju nešto napravi. Miješanje politike sigurno, ali 100% sigurno će uništiti stvar...

 • Avatar Becarina
  Becarina:

  He he Hhhh.. Najbolje da nam takve stvari vode akademik Bulj i ruski loby, mozda jos Ivan Pernar:)

 • Avatar Becarina
  Becarina:

  Dok vlada i Ramljak rade, spasavaju ekonomiju i radna mjesta Maras i Grmoja dogovoraju intrige , degutantni stetni politikanti ispod svake razine.