Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko će voditi Šibensku županiju

Neizvjesna borba u drugom krugu između Marka Jelića i Gorana Pauka

Jelić i Pauk
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/4
17.05.2021.
u 10:59

HDZ-ov Goran Pauk je slovio za velikog favorita u nastojanju da dođe do četvrtog mandata

Marko Jelić pobijedio je za 187 glasova u natjecanju za šibensko kninskog župana predsjednika zajednice hrvatskih županija. HDZ-ov Goran Pauk je slovio za velikog favorita u nastojanju da dođe do četvrtog mandata, no Jelić je pobijedio u prvom krugu i sada slijedi neizvjesna borba u drugom krugu.

Da ipak nije riječ o velikom iznenađenju govori podatak da je prije četiri godine Marko Jelić pobijedio do tada neprikosnovenu gradonačelnicu Knina Josipu Rimac. Potom je mnoge iznenadio ispunjenjem najave da će nakon prvog mandata završiti kninsku epizodu. No, tamo je ostavio iza sebe ekipu koja je pobijedila doduše tijesno u prvom krugu Kninu. Tamo je nezavisni Marijo Ćaćić osvojio 38, a HDZ-ov Nikola Blažević 35 posto. Jelića su inače u kampanji podržali ili su mu se pridružili nezavisni načelnici šibenskog priobalja, a Šibenčanima je na početku kampanje poručio kako nema nikakvog razloga da Zadar i Split budu uspješniji i razvijeniji gradovi od Šibenika.

I predsjednik  Zajednice hrvatskih županija, kao i predsjednik Udruga općina izgubili su lokalne izbore. I dok je šibensko kninski župan Goran Pauk izgubio tijesno u prvom krugu i tek ga čeka drugi krug s Markom Jelićem, prvi čovjek udruge općina Martin Baričević je izgubio od nezavisnog Stipe Vulića u prvom krugu s nedovoljnih 460 u odnosno na Vulicevih 536 glasova. Martin Baricevic bio je jedan od najdugovječnijih HDZ-ovih načelnika općina u Zadarskoj županiji.

Video: Ankica Mamić: Pobjednik izbora je promjena, to su građani jasno poručili strankama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije