Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Marine Le Pen protivi se dolasku migranata s broda Aquarius

Naravno da mi je drago da su živi i zdravi. Ali sam iznimno zabrinuta, čula sam premijera da je rekao da će dio njih doći u Francusku
17. lipnja 2018. u 17:58 19 komentara 782 prikaza
Foto: EMMANUEL FOUDROT/REUTERS/PIXSELL

Marine le Pen, predsjednica stranke Nacionalno okupljanje rekla je u nedjelu da je iznimno zabrinuta zbog izjava po kojima će dio migranata s broda Aquarius koji je u nedjelju pristao u Valenciji uskoro stići u Francusku.

Enzo Moavero Milanesi RJEŠAVANJE PROBLEMA Talijanski MVP: Europa mora 'promijeniti brzinu' u pogledu migracije

Konvoj u kojem je bio i brod Aquarius stigao je u nedjelju nakon više od četiri dana putovanja u Španjolsku i iskrcao je više od 600 migranata. Predvečer je stigao posljednji od tri broda s migrantima, talijanski brod Orione, te iskrcao oko 250 migranata. 

Francuska je ranije rekla da je spremna prihvatiti jedan njihov dio, a glasnogovornik vlade u nedjelju je naglasio da još nije poznato koliko će migranta Pariz primiti, dodajući da će konačnu odluku donijeti "od slučaja do slučaja".

Brod s imigrantima NAPOKON PRISTALI Talijanski brod s migrantima stigao u Španjolsku

"Mogli su se ranije iskrcati u Tunisu ili Alžiru. Osim ako ne polazimo od načela koje postoji već nekoliko godina a to je da migranti sustavno trebaju dolaziti u Europu", rekla je Le Pen, čelnica krajnje desne stranke nekadašnjeg imena Nacionalna fronta.

"Naravno da mi je drago da su živi i zdravi. Ali sam iznimno zabrinuta, čula sam premijera da je rekao da će dio njih doći u Francusku", dodala je zastupnica Pas-de-Calaisa.

Španjolski premijer Pedro Sanchez francusku je ponudu pozdravio i kazao da ona pokazuje europsku solidarnost na konkretnom slučaju.

1 / 12
Granična policija RH u ophodnji državnom granicom u sprečavanju ulaska migranata iz BIH
Angela Merkel Migrantska kriza Angela Merkel ima 24 sata da spasi vladu ili pada zajedno sa Seehoferom Vraća se pitanje iz rujna 2015.: želi li Merkel predsjedati Njemačkom koja silom tjera migrante Tomislav Krasnec Zajedničko rješenje, a ne prebacivanje problema na Hrvatsku
zanimljivo
Odrekli se imena, ali i prezimena! Svoja prava imena domaće zvijezde dobro kriju od javnosti! Znate li ih?
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti
  • ruzica_mario:

    zasto ne idu u s.arabiju ili emirate kod svoje brace muslimana? ili ih mozda oni ne zele primit?

  • midea:

    sve brodove vratiti na njihovu obalu !

  • rightside:

    IMA ZENA PRAVO, POTPUNO PRAVO,,nek idu "svojima" no vec se zna da "njihove "ne zanimaju protuhe i kojekakvi muljatori,,)))))