Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIN STRMOTA

Državni tajnik u Ministarstvu demografije podnio ostavku na press konferenciji

Foto: screenshot HRT
1/4
20.02.2018.
u 15:00

Ministrica Murganić na pitanje novinara odgovorila je kako nije znala da će Strmota podnijeti ostavku i ocijenila to kao "nestrpljenje mladog čovjeka".

Državni tajnik za demografiju u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Marin Strmota danas je na konferenciji za novinare nakon sjednice Vijeća za demografsku revitalizaciju Hrvatske podnio ostavku nazvavši Vladine mjere demografske politike "folklorom i neozbiljnima", i to pred iznenađenom ministricom Nadom Murganić, koja je podnošenje ostavke prokomentirala kao "nestrpljenje mladog čovjeka".

Nakon što je ministrica Murganić predstavila zaključke sa 4. sjednice Vijeća, pred novinare je stao Strmota koji se složio s ocjenom novinara da su isti zaključci predstavljeni i prije tri mjeseca, nakon 3. sjednice Vijeća.

"Točno. Slažem se s vama, i ovo je jedan veliki folklor. Nakon godinu i četiri mjeseca u Vladi, kao demograf, mladi čovjek, smatram da ovo nije dovoljno ozbiljno. I današnjim danom podnosim ostavku na mjesto državnog tajnika jer država izumire. Ovo je najgore stanje u Hrvatskoj otkad postoji država i pričati ovako neozbiljno o ovome, ja kao mladi čovjek, kao čovjek Republike Hrvatske, građanin, otac dvoje djece, nezaposlene supruge i roditelja, ne vjerujem da će se išta riješiti ovakvim pristupom. Hvala vam lijepa", rekao je u dahu Strmota te izašao iz prostorije.

Ministrica Murganić na pitanje novinara odgovorila je kako nije znala da će Strmota podnijeti ostavku i ocijenila to kao "nestrpljenje mladog čovjeka".

Istaknula je da negativni pokazatelji nisu nastali u vrijeme sadašnje Vlade. "Međutim, zaista je pritisak u javnosti, želja je da se učini više, pred svima nama", priznala je.

Komentara 192

VA
vadis1
18:54 20.02.2018.

Ostavke su sasvim normalne u razvijenim demokracijama. Kako je nazalost Hrvatska banana republika to je veliko iznanedjenje.

Avatar Tigar63
Tigar63
17:30 20.02.2018.

Da su mu zaposlili suprugu i roditelje mahao bi repom i trčkao oko njih ko mali pesek, ovako se pravi nekakvim herojem .Sve su to lezillebovići koji nikada u životu svojim rukama nisu zaradili 1 kunu.ama nisu zaradili 1 kunu.

Avatar Mamlazac
Mamlazac
19:04 20.02.2018.

Brze ide jedino uvozom stranaca, na to misli Strmota , to ce uskoro i demograf Sterc predloziti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije