Naslovnica Vijesti Hrvatska

Marić odbacio optužbe: Sin mi je podstanar

S moje strane sve je čisto. Ponavljam, žao mi je što mi je sin podstanar. Dakle tu nema nikakvog sukoba interesa, ustvrdio je Marić
01. srpnja 2019. u 14:59 74 komentara 8420 prikaza
Goran Marić
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Ministar državne imovine Goran Marić odbacio je u ponedjeljak optužbe iznesene u medijima po kojima je njegov sin pod sumnjivim okolnostima nedavno uselio u novoizgrađeni stan u Veslačkoj ulici u Zagrebu, približne vrijednosti 2,5 milijuna kuna, dodavši da mu je sin podstanar i da u tom slučaju nema nikakvog sukoba interesa.

o spornoj kući Goran Marić: 'Svu svoju imovinu stekao sam prije uključivanja u politiku'

"Mislim da sam jedini ministar u Vladi od osamostaljenja države kojem se analizira gdje mi djeca stanuju. To nije slučajno. Samo ću poručiti da moj sin nije kupio stan, da ga ne treba vući za ruku, da sam ponosan na svoju djecu te da je moj stariji sin odrasla osoba koja ima dijete i koja je podstanar, što se lako može provjeriti u Poreznoj upravi", rekao je Marić novinarima u Funtani, nakon skupa o investicijskim potencijalima turističkog zemljišta.

Poručio je "da pometanja i laži neće poboljšati status onih koji su izgubili poslovne prostore, a ima ih više od 500 samo u Zagrebu, onih koji nisu plaćali, a sada moraju plaćati, ni onih koji pokušavaju nagodbom poboljšati svoj status u imovinsko-pravnim odnosima i naplatiti milijarde kuna"

"S moje strane sve je čisto. Ponavljam, žao mi je što mi je sin podstanar. Dakle, tu nema nikakvog sukoba interesa", ustvrdio je Marić.

Goran Marić Imovina Gorana Marića Zemljište je prijavio, a kuću kasnije dao sinu

Upitan zašto je svom prijatelju Zvonku Šariću poklonio obiteljsku tvrtku iako je na računu imala više od 800 tisuća kuna te stan vrijedan milijun kuna, Marić je kazao da ta obiteljska tvrtka više ne postoji već deset godina i da su njeni vlasnici bili sin i supruga.

"Oni su poslovne udjele prenijeli sukladno Zakonu o trgovačkim društvima. To nije poklonjeno, prenijeti su poslovni udjeli, to je bilo njihovo pravo i njihov poslovni odnos", rekao je Marić, objasnivši kako su oni to učinili da bi on  mogao ući u politiku bez ikakvih opterećenja. "Nisam želio da oni imaju u vlasništvu išta svoje. Eto, to je jedini razlog", rekao je Marić.

Ustvrdio je pritom da nije nikada bio u sukobu interesa niti je ikada koristio svoju političku ulogu radi stjecanja koristi, poticanja, pogodovanja.

Gordan Maras PROZIVKE U SABORU Maras o kupnji stana: To su neistinite informacije, ništa nisam kupio

"Nikada to nisam činio, niti ću to činiti. Ali oni koji su navikli da 30 godina ne dobiju fakturu od države i oni koji žele silom naplatiti milijardu kuna, misleći da sam prepreka u nagodbi, neka i dalje to naručuju i takve članke pišu", zaključio je Goran Marić. 

Internetski portal Index objavio je u ponedjeljak da način na koji je sin ministra Ante Marić nedavno uselio u novoizgrađeni stan u Veslačkoj ulici od 136 kvadrata, približne vrijednosti od 2,5 milijuna kuna, otvara niz pitanja.

Portal je pritom naveo da Ante Marić stanuje u stanu kojem je, prema podacima iz zemljišnika, vlasnik tvrtka Veslačka nekretnine. Riječ je o tvrtki kćeri Šted Investa, u kojoj je ministar Marić bio direktor od 2005. do 2008., kada se povukao jer je ušao u Sabor kao zastupnik HDZ-a.

Video: Plenković o potezu predsjednice da odgodi izjašnjavanje o kandidaturi

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
  • Mimizo:

    maras i beljak su največe štetočine u saboru

  • okolo:

    dirnuo je u sinA maršala, ogromne vinograde i kuću koje godinama koristi i uživa bez naknade...pa zar je mislio da će proći lišo?

  • Mimizo:

    sdp lopovi samo što su uzurpirali sve medije pa ih nitko ne proziva,samo treba napraviti lustraciju i očistiti sve stranke pa tako i hdz od pojedinaca koji su se presvukli iz partije i udbe i tek onda možemo govoriti o poštenoj Hrvatskoj