Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Goran Marić: 'Svu svoju imovinu stekao sam prije uključivanja u politiku'

Marić je odbio bilo što više reći o istrazi Povjerenstva vezano uz kuću od 67 četvornih metara u Remetama koju je izostavio iz svih imovinskih kartica.
10. lipnja 2019. u 14:26 10 komentara 361 prikaza
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Ministar državne imovine Goran Marić, čiju imovinu istražuje Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, u ponedjeljak je u Bistri poručio da je svu svoju imovinu stekao prije uključivanja u politiku, a i da se naradio u 40 godina.

Goran Marić Imovina Gorana Marića Zemljište je prijavio, a kuću kasnije dao sinu

Marić je odbio bilo što više reći o istrazi Povjerenstva vezano uz kuću od 67 četvornih metara u Remetama koju je izostavio iz svih imovinskih kartica.

"Sve što bih rekao moglo bi biti protumačeno kao pritisak na povjerenstvo", rekao je Marić u Bistri nakon potpisivanja Ugovora kojim njegovo ministarstvo zemljište u vlasništvu države prenosi na Zagrebačku županiju za izgradnju nove bolnice za kronične bolesti dječje dobi.

Na novinarsko pitanje o istrazi, ponovio je da će se očitovati kada povjerenstvo završi svoj posao.

"Cijenim, poštujem i volim institucionalnu Hrvatsku tako da povjerenstvo može na miru raditi svoj posao, a kada završi povjerenstvo, naravno da ću se očitovati o svemu tom", rekao je Marić.

Goran Marić Nepravilnosti u kartici? Marić o prešućenoj kući: Doći će vrijeme kada ću ja govoriti

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa proučava okolnosti vezane uz imovinu ministra Marića nakon otkrića Jutarnjeg lista da je kuću od 67 četvornih metara u zagrebačkim Remetama izostavio iz svih imovinskih kartica iako je bila u vlasništvu njegove supruge.

U ministrovoj kartici iz 2008. godine spominje se samo zemljište na kojemu se nalazi sporna kuća. No, u kasnijim karticama više se ne spominje ni zemljište, iako su kuća i zemljište od 2006. do 2013. godine glasili na Marićevu suprugu.

Darovnim ugovorom nekretnina je 2013. godine prebačena na njihova sina pa je u imovinskoj kartici više nije ni dužan prijavljivati.  

Neugodna situacija
Ono što je mladoženja napravio mladoj izazvalo zgražanje: 'Traži papire za razvod!'
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti
 • generacija57:

  Svi smo se mi naradili pa nemamo ni približno toliko.

 • Avatar anti_komunist
  anti_komunist:

  stekao ju sa "postenim" sudjenjem .....isto kao Širkan

 • Avatar babas
  babas:

  Hadezeovac,poštenjačina,bio je nogometni sudac i uzimao lovu za pošteno suđenje!