Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utrka Vukovar – Tovarmik

Maraton u spomen na vlč. Ivana Burika ubijenoga u Tovarniku

Foto: Branimir Bradarić
1/2
08.10.2019.
u 13:09

Velečasni je ubijen na dan kada je Hrvatska proglasila Dan neovisnosti, to je bila osveta - smatra

U organizaciji Udruge dr. Ante Starčević i ove godine, 11. godinu za redom, održan Maraton Vukovar – Tovarmik u spomen na velečasnog Ivana Burika iz Tovarnika koji je ubijen na današnji dan 1991. godine kao i na 664 mučenika crkve u Hrvata. Prema riječima predsjednika udruge Antuna Ivankovića, velečasni Burik je ubijen od strane pripadnika paravojne formacije Dušan Silni u podrumu kuće u Tovarniku.

- Ubijen je na dan kada je Hrvatska proglasila Dan neovisnosti i to je, vjerujem, bila osveta za to. Radi se o postrojbi koja nije prezala od ničega, a velečasni Burik je ubijen iako je zagovarao mir, dijalog i toleranciju - rekao je Ivanković.

Poslije polaganja vijenaca podno Kamenog križa na ušću Vuke u Dunav 50-ak sudionika maratona započelo je trku s mosta Jean Michel Nicoliera. U spomen na velečasnog Burika sudjelovali su maratonci iz cijele Slavonije Cilj maratona je u Tovarniku na groblju sv. Križa gdje će biti održana molitva i položeni vijenci na mjestu masovne grobnice kao i na grobu velečasnog Ivana Burika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije