Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMIR U PRIJEDORU

Manijak pozivao djecu u auto, roditelji im više ne daju da idu sama u školu

Ilustracija
Foto: Pixabay
25.09.2020.
u 14:56

Plašimo se da će taj manijak ponovno doći blizu djeci. Puštali smo ih da idu sama u školu, ali nakon ovog opet ih vodimo i ne smijemo ih ispustiti iz vida, kažu pričaju roditelji

Osnovna škola mjesto je gdje bi djeca trebala stvarati svoje najljepše uspomene. Nažalost, često tu činjenicu poremete neki događaji koji unose nemir i među djece i među roditelje. Tako je ovih dana u Prijedoru, gdje su se sve institucije podigle na noge zbog muškarca u automobilu koji je pozivao djecu da uđu u njegov automobil. Sve je počelo prije tjedan dana kad se skupina djece nalazila ispred svoje osnovne škole. Miran dan koji su djeca provodila u druženju i igri, želeći zaboraviti na otužnu stvarnost koja vlada zbog pandemije koronavirusa, odjednom je poremetio muški glas.

Zaposlenici prijavili slučaj

– Dođite u automobil – pozivao ih je muškarac, a djeca su zbunjeno gledala što se događa. Osjetila su uznemirenost, a prije nego što je muškarac stigao reagirati, reagirala su uplašena djeca koju su i prosvjetni djelatnici i roditelji upozorili da ne ulaze ni u čiji automobil, a osobito s nepoznatim ljudima. Muškarac, kad je vidio da je izazvao nemir kod djece, brzo se povukao. O događaju su izvijestili i iz glasnogovorništva Policijske uprave Prijedor.

– Zaposlenici škole prijavili su slučaj, a prethodno smo informacije dobili od roditelja, odnosno da je nepoznata osoba pozivala djecu u vozilo. Policija radi na utvrđivanju istinitosti prijave i traga za nepoznatim muškarcem – kazali su u glasnogovorništvu. Roditeljima nije svejedno. Sličnih incidenata ne sjećaju se.

– Plašimo se da će taj očiti manijak ponovno doći blizu djeci. Puštali smo ih da idu sama u školu, ali nakon ovog opet ih vodimo i ne smijemo ih ispustiti iz vida – pričaju roditelji.

Bez širenja panike

Iskusni kriminalist s kojim smo razgovarali, a koji je želio ostati anoniman, kaže nam da priču treba shvatiti ozbiljno, ali ne širiti paniku jer ne može se isključiti i da je sve plod dječje mašte.

– Oprez da, detaljna istraga da, ali širenje panike ne. U svaki slučaj u koji sam dosad ulazio, a slične je naravi, išao sam s maksimalnim povjerenjem u osobu koja mi govori, ali provjeravao sam sve činjenice i naravno da je bilo, uz istinite, i izmišljenih priča. I ovdje pozivam institucije da sve maksimalno istraže i, ako manijak postoji, da ga se promptno uhiti dok nije nešto nažao napravio jer tu motivi sigurno nisu čisti – priča nam bivši kriminalist koji se sad bavi privatnim istragama i radi za jednu agenciju u BiH. Prije nekoliko godina Darko Marinković u svojoj “Kriminalističkoj metodici” upozorio je na ovakve slučajeve i važnost reakcije jer kasno je kad se nešto dogodi.

– Najspecifičniji su slučajevi nestanka djece gdje nakon više godina ili desetljeća policija i rodbina nemaju bilo kakve informacije o njihovoj sudbini, s najvjerojatnijom verzijom da je dijete oteto i nakon toga ubijeno. Sudbine tzv. djece s pakiranja za mlijeko (engl. children on milk cartons) nekad budu rasvijetljene nakon mnogo godina, a nekad zauvijek ostaju nepoznanica – napisao je Marinković.

 

 

>> Pogledajte i ovaj video: Uspješni Leo sa samo 14 godina otvorio je tvrtku

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije