Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBOR REGIJA

Malenica: Stavit ćemo na ulogu lokalne i regionalne zajednice te dijalog s građanima

Malenica na Odboru regija predstavio prioritete hrvatskog predsjedništva
Foto: Ministarstvo uprave
1/2
13.02.2020.
u 14:36

"Želimo dati konkretnu poruku da je Europa ujedinjena u interesima te vjerujemo da europski lokalni i regionalni akteri dijalogom mogu pridonijeti promicanju konkurentne, povezane i sigurne Europe", poručio je ministar Malenica na sastanku Odbora regija.

Ministar uprave Ivan Malenica sudjelovao je na sastanku Odbora regija na kojem je predstavio prioritete hrvatskog predsjedništva tijekom konstituirajućeg, sedmog mandata za razdoblje od 2020. do 2025. godine, priopćili su iz ministarstva.

U svom uvodnom obraćanju, naglasio je kako Hrvatska prepoznaje važnost sudjelovanja u radu Odbora regija. "Identificirali smo nekoliko područja na kojima bismo posebno cijenili doprinos Odbora regija", izjavio je ministar Malenica te dodatno pojasnio koja su to područja. 

"Prvenstveno se radi o doprinosu u implementaciji Europskog zelenog plana, zatim pri promicanju digitalizacije na regionalnoj i lokalnoj razini i makroregionalnih strategija, u rješavanju problema odljeva mozgova i demografskih izazova u Europskoj uniji te doprinosa razvoja zemalja sa srednjim dohotkom", kazao je ministar uprave. 

Također, posebno se osvrnuo na prioritete HR PRES-a za novi Višegodišnji financijski okvir (VFO) od 2021. do 2027. godine, europsku javnu upravu, Zeleni plan, Konferenciju o budućnosti Europe i kohezijsku politiku. 

"U sklopu VFO-a, naglasio sam važnost kohezijske politike, koja je redistributivna snaga europskog proračuna, koju trebaju svi građani Europske unije, bez obzira gdje živjeli, a osobito u onim regijama naših članica gdje još želimo stići stupanj razvoja najrazvijenijih, odnosno prosječno razvijenih regija Europe", rekao je ministar Malenica. 

"Istaknuli smo važnost dijaloga i suradnje s građanima ali i regionalnim i lokalnim zajednicama. Moramo se približiti našim građanima, slušati i dati odgovarajuće odgovore na njihove probleme. Želimo dati konkretnu poruku da je Europa ujedinjena u interesima te vjerujemo da europski lokalni i regionalni akteri dijalogom mogu pridonijeti promicanju konkurentne, povezane i sigurne Europe", zaključio je ministar Malenica. 

Ministar Malenica održao je sastanak s Kabinetom povjerenika Europske komisije za proračun i administraciju Johannesa Hahna, na kojem je otvorena tema zajedničke organizacije događaja u sklopu hrvatskog predsjedništva na temu: Digitalna transformacija europske javne uprave, unutar EU institucija i u državama članicama za nadolazeće programsko razdoblje. 

Prilikom posjete Bruxellesu, ministar uprave održao je i niz sastanaka s visokim dužnosnicima. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije