Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije na tekst

'Malenica i govor mržnje? To može reći samo netko tko ne zna ništa o njoj'

Anita Malenica
Borna Filić/PIXSELL
12.07.2017.
u 21:05

"Gdje, kada i kako je Anita sudjelovala u tom združenom napadu na kolegicu Rakić? Nigdje, nikada i nikako!", piše Zovko

Napisati ovakav tekst i nakon toga se nazivati novinarkom. Ja to nikada nisam i ne bih mogla - komentirala je na svom Facebook profilu novinarka Anita Malenica tekst koji je objavio jedan portal pod naslovom "Klemm dobio Zrće, a njegova bivša glasnogovornica Vijeće na koje su marširali šatoraši". 

Malenicu je Vlada imenovala u Vijeće za elektroničke medije, a tu odluku prije ljetne stanke još mora potvrditi i Sabor. Mnogi novinari poput i javne osobe su na Maleničinom Facebook profilu kritizirali tekst Indexa.  HRT-ov novinar Hrvoje Zovko napisao je da je Malenica stala u njegovu obranu kada je 2013. i 2014. godine bio "meta najgorih uvreda od strane pojedinih portala i kada su neke od veteranskih udruga pisali na adresu HRT-a kako trebam dobiti otkaz jer sam strani, u ovom slučaju srpski plaćenik".

"Gdje, kada i kako je Anita sudjelovala u napadu na kolegicu Rakić?"

"Anita Malenica je stala u moju obranu, zvala je 'pravednike' koji su tražili moju glavu i pružila mi je pomoć u trenutku kada mi je bila najpotrebnija. Ako netko misli da ću šutjeti sada gledajući ove napade kojima je izložena, gadno se vara. Jer ja ne zaboravljam ni zlo koje mi je napravljeno, ali bogme ni pomoć koju su mi ljudi poput Anite pružili", napisao je Zovko na Facebooku. 

"U mojem je slučaju Anita stala na stranu istine protiv gnjusnih kleveta, pa isto tako želim i ja u njezinome slučaju stati na stranu istine protiv kleveta, a lijevi ili desni predznak, kad je istina u pitanju, ni najmanje nije bitan. Prije svega, povezivati Anitino imenovanje sa šatorašima i Bujancem i vrijeđanjem Mirjane Rakić blago rečeno je nekorektno. Gdje, kada i kako je Anita sudjelovala u tom združenom napadu na kolegicu Rakić? Nigdje, nikada i nikako!", piše Zovko te kritizira Index zbog toga što su kao "krimen" Malenice izvukli tekst star 17 godina. 

"Najlakše je napadati ženu. Pitam se kako to onima koji su pokrenuli čitavu priču ne smetaju ostali kandidati koji su puno problematičniji od Anite Malenice. I na kraju, što god netko o njoj mislio zbilja ne mogu prihvatiti tezu danas u ljeto 2017. da je ona osoba koja potiče i širi govor mržnje", zaključuje Zovko.  Ispod komentara podršku Malenici su dali i mnogi drugi kolege novinari i druge javne osobe. - Anita i govor mržnje? To može reći samo netko tko ne zna ništa o njoj ni njenom radu - napisala je novinarka Helena Puljiz

 

Malenica nije nikakva bila nikakva Klemmova glasnogovornica

Novinar Saša Kosanović u poruci podrške Malenici napisao je da ona nije bila nikakva Klemmova glasnogovornica nego je radila kao menadžerica korporativnih komunikacija u njegovoj kompaniji.  

"Za nju je kompliment što joj se u cijeloj karijeri koju su prekopali SDP-ovi "medijski eksperti", pronašao jedan tekst, koji o njoj ne govori apsolutno ništa. Zašto se nije pronašao tekst o deložacijama iz 90-ih, koji bi puno više mogao reći o Aniti Malenici i vrijednostima za koje se zalaže? Povezivati njeno imenovanje s Klemmom i uvredama Mirjani Rakić, Bujancem i šatorašima, jednostavno nije fer. Najblaže rečeno", napisao je Saša Kosanović te dodao kako mu je drago što je Malenica imenovana u Vijeće za elektroničke medije.

 "Tanja Rudež (novinarka Jutarnjeg lista, op.au) je neki dan opisala kako ju je Malenica javno branila od napada HDZ-ovog ministra iako se njih dvije nisu poznavale niti su ideološki bliske", napisao je u svojoj poruci podrške Malenici novinar Tomislav Galović te je dodao kako je Malenicu jedan portal praktički proglasio promicateljicom mržnje. "Dajte mi pronađite jednu njenu rečenicu kojom njenu mržnju dokazujete", napisao je Galović. Poruke podrške Malenica je dobila i od Sanje Sarnavke, Tonija Miluna, Jasne Babić, Senke Bulić, Vesne Kljaić, Zorice Gregurić. 

Komentara 29

Avatar juricamesko
juricamesko
21:31 12.07.2017.

kag je to Index zanimala istina.nikada i nigdje.oni zive od izmisljenih lazi .

PO
pozornik66
21:46 12.07.2017.

Index je plaćeno glasilo partije i domaćih izdajica

SO
SoloHan
22:12 12.07.2017.

Yudex, laže, ne mogu vjerovat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije