Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Majka preminulog dječaka izdala knjigu s njegovim pjesmama, javila se i donorica

"Pozdrav Mihaela, sigurna sam da sam ja bila donor Petru. Znam da vam se ne smijem javiti, no danas sam saznala što se dogodilo u 1. mjesecu..."
26. siječnja 2020. u 14:49 2 komentara 11539 prikaza
Domašinec: Mihaela Bedić izdala knjigu u čast svog preminulog sina KATEGORIJE
Foto: Mario Narandja/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Petrove pjesme nastajale su od Petrovog rođenja, kad sam kao majka gledala svoje dijete kako raste, promatra svijet oko sebe, divi se sitnicama koje mi odrasli često i ne primijetimo. Uz Petra sam učila nanovo ljepotu ljubavi, čar života, naučila sam cijeniti dan i trenutak, naučio me voljeti. Svu tu ljubav kojoj me naučilo moje dijete nastojala sam prenijeti kroz ove stihove. Dan bi nam uvijek bio prekratak. Zabave nikad dosta. Bolnica i bolest nisu ga promijenili. Sjećam se kad mi je noću jednom prilikom u bolnici rekao: "Mama nismo danas dovoljno toga napravili, ajmo još nešto igrati prije nego zaspim". A bila je već ponoć - kaže Mihaela Bedić iz međimurskog sela Domašinca, majka dječaka Petra koji je preminuo u siječnju prošle godine, par mjeseca prije 12. rođendana, od septičkog šoka i zastoja srca u bolnici u kojoj se liječio od aplastične anemije.

Mihaela Bedić Ispovijest majke 'Petar je posljednja četiri mjeseca živio na intenzivnoj, u neprimjerenim uvjetima'

Od nekih tragedija čovjek se nikad ne oporavi, gubitak djeteta nezamisliva je bol za roditelje. Mihaela napominje da je Petar je obožavao život i kroz stihove u ovih dana objavljenoj knjizi "Petrove pjesme" nastojala je prenijeti dječju ljubav prema obitelji, sportu i sitnicama koje zapravo čine život i usrećuju nas.

Domašinec: Mihaela Bedić izdala knjigu u čast svog preminulog sina KATEGORIJE | Autor : Mario Narandja/PIXSELL Foto: Mario Narandja/PIXSELL

- Petar je obožavao čitati i slušati ove pjesme. Uvijek bi ga vratile u prekrasno doba kad je bio malen i nije znao ni za kakve životne probleme. S vremenom je i sam razvio ljubav prema pisanju - ističe Mihaela i dodaje da su djeca životni učitelji, da znaju bezuvjetno voljeti i razveseliti se i najmanjoj sitnici.

- Te sam sitnice koje život znače i tu ljubav prema bližnjima i svakodnevnom životu prenijela kroz stihove Petrovih pjesama - pojašnjava. Petar je prošao transplantaciju koštane srži koju mu je donirala 24-godišnja Maja Rajković iz Osijeka, majka dječaka koji se, igrom sudbine, također zove Petar. Ona se Mihaeli javila u rujnu prošle godine. Znala je da od početka da je bila donor Petru i na internetu je povrememo pratila njegove aktivnosti. A onda je u rujnu upisala Petrovo ime u tražilicu Google i ražalostila se kad je pročitala da je dječak preminuo.

KBC Zagreb Osnovali povjerenstvo Ministarstvo o slučaju preminulog 11-godišnjaka: KBC će provesti unutarnju istragu

"Pozdrav Mihaela, sigurna sam da ja bila donor Petru. Znam da vam se ne smijem javiti, no danas sam saznala što se dogodilo u 1. mjesecu. Žao mi je. Sigurno ne mogu razumjeti vašu tugu i bol, ali vjerujem da je Petar sada na sigurnom i da ga ništa ne boli. Moj sin Petar i ja vam šaljemo puno poljubaca i ljubavi", napisala je Maja u poruci Mihaeli. Od tog dana su u kontaktu i povremeno se čuju. - Čast je i sreća znati da postoji osoba koja ima iste gene kao moj sin i da mu je željela podariti život, i ne znajući prethodno kome pomaže - kaže Mihaela koja će joj zauvijek biti zahvalna na toj nesebičnoj gesti. Na žalost, u kolovozu 2018. Petar je uz novu koštanu srž, dobio i opasnu bolničku bakteriju. Na intenzivnoj je njezi proveo četiri mjeseca. U knjizi su zapisi o sreći, o prapra teti Ljubi u invalidskim kolicima, pismo bolesnom dječaku Ivanu koji je slavio rođendan, pa mu je Petar poželio "petice, cure, a najviše zdravlja".

- Zbirku pjesama s posebnom je pažnjom i ljubavlju ilustrirana Željka Kovač, također majka jednog malog Petra. Još u ranoj Petrovoj dobi napravila je njegov portret koji i danas krasi zid njegove sobe - kaže Mihaela. Lekturu je preuzela učiteljica Mira Janjanin, a pripremu za tisak Dario Tomac, koji joj je, veli, sa suprugom Vedranom bio stalna pomoć. Teško je nabrojiti sve koji su htjeli pomoći u projektu. Financijski su pomogli i župan Međimurske županije Matija Posavec te Općina Domašinec. Na promociji knjige u dupkom punoj dvorani skupljali su se dobrovoljni prilozi za Michaela, dečka punog života, kao što je bio i Petar.

Dom zdravlja i Hitna pomoć u Metkoviću Smrt zbog propusta Roditelji preminulog Gabrijela: Pedijatrica je rekla 'kako grmi u plućima, kako ovo nisu čuli'

- I on voli nogomet i vrlo me rastužilo kad sam vidjela da je bilo nužno odrezati mu nogu i da se skuplja novac za protezu. Nazvala sam ga i rekla da ću naći način da mu bar malo pomognem - kaže Mihaela. Petrove pjesme i priče na promociji punoj emocija čitali su njegovi prijatelji iz škole. Jedna od priča nastala je u povodu "prvih 100 dana" Petrova liječenja. Svaki učenik napisao je po jednu riječ, a Petar je od tih riječi napisao maštovitu priču. Volio je pisati.

Domašinec: Mihaela Bedić izdala knjigu u čast svog preminulog sina KATEGORIJE | Autor : Mario Narandja/PIXSELL Foto: Mario Narandja/PIXSELL

Pjesmu "Sreća" koja govori o životu i koliko je zapravo malo potrebno za nju, što odrasli često zaboravljaju, napisao je zajedno s djevojčicom koju je upoznao u dnevnoj bolnici u Klaićevoj, u kojoj se liječio prije odlaska na Rebro. Ta pjesma, veli majka, i danas stoji na vratima kroz koja svakodnevno ulaze brojna djeca i njihovi roditelji, svi s istim željama i nadanjima.

Karneval
PROMO
Karneval nam se bliži, a odabir idealne maske je najvažniji događaj za sve klince
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
  • Avatar retita
    retita:

    Jel može bolnije!?!

  • Piksy:

    Srce malo drago..ovo je prebolno..uvijek se pitam kako ljudi prezive smrt djeteta..najmilijeg bica..cuvali ga anđeli🙏