Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
“Čašćenje”

Majka pokušala prošvercati sinu u zatvor pola grama heroina!

zatvor
Arhiva VL/PIXSELL
02.05.2010.
u 14:09

Vinkovčanka (49) u osječki je zatvor, u koji je došla posjetiti 23-godišnjeg sina, unijela heroin zamotan u posteljinu, no drogu su pronašli policajci...

“Brižna” majka pokušala je 23-godišnjem sinu, koji leži u osječkom zatvoru, prošvercati pola grama heroina! Droga je bila skrivena u posteljini koju je ta 49-godišnja Vinkovčanka unijela u zatvor u subotu oko 16 sati. Mladić ipak nije uspio vidjeti drogu jer su majku otkrili pravosudni policajci dok su pregledavali stvari koje mu je donijela. Zbog čega je mladić završio u zatvoru, nismo doznali.

Kaznena prijava mami

Majka je zaradila kaznenu prijavu zbog zloporabe droga, a mogla bi se zbog svog čina pridružiti sinu u zatvoru.

– Sve ovisi o Odvjetništvu i hoće li ocijeniti da je, zbog male količine, riječ o beznačajnom djelu. No, s obzirom na to da je riječ o jednoj od najopasnijih droga, ispunjena su sva obilježja kaznenog djela – objašnjava odvjetnik Veljko Miljević. Kazna za zloporabu droga je najmanje tri godine zatvora.

– Uz maksimalno ublažavanje, ta kazna može biti do dvije godine – kaže on.

“Ne mogu djetetu odbiti”

– I zbog jednog grama marihuane završavalo se u zatvoru na godinu dana, a kamoli da neće zbog heroina – ispričao nam je osječki odvjetnik Domagoj Rešetar primjer klijenta kojemu je Vrhovni sud ipak poništio presudu. No, ako majka nije priznala djelo, dodaje, sve ovisi o obrani.

– Moguće je da je netko drugi stavio drogu u posteljinu – navodi Rešetar. Što je jednu majku natjeralo da svome sinu u zatvor unosi drogu?

– Neke žene žele djetetu dati sliku majke koja je jako dobra, najbolja, svemoćna je, božica. Vode se stavom “dijete mene obožava i ne mogu mu ništa odbiti” – objašnjava psihijatar dr. Vladimir Gruden. Takvim majkama, ističe, nije važno da njihovo dijete odraste, nego mu žele biti netko koga nikad više neće sresti. Znak je to agresije prema djetetu, one su na izgled žrtve, a zapravo žele biti velike u svojim očima – ističe Gruden.

Komentara 6

OB
-obrisani-
21:25 03.05.2010.

Da vulgaris, upravu si, ali ovo je hRVATSKA. Možda bi mogla ali vjerovatno neće. Što reć nego cirkus.

VU
vulgaris
15:16 02.05.2010.

trebala je odmah ostati u ćeliji.

MM
Mladen Miletić
15:47 02.05.2010.

Majka pokušala prošvercati pola grama heriona sinu u zatvor, majka je majka i voli svoje djete; nije silna i neumoljiva kao država prema svim svojim podčinjenima !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije