Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKOK-ova istraga

Majka i kći osumnjičene za pranje novca: Kupovale aute i financirale svoje tvrtke

Igor Kralj/PIXSELL
11.12.2020.
u 15:02

Tužitelji sumnjaju da je majka iskoristila najmanje 660.100 kuna, a kći najmanje 620.200 kuna, i to tako da su tim novcem u ime tvrtki stjecale automobile i drugu imovinu te su sredstva koristile i za financiranje poslovanja trgovačkih društava.

USKOK je otvorio istragu protiv dvije žene u dobi od 53 te 24 godine, zbog sumnje u pranje novca.  Kako se može iščitati, riječ je o majci i kćeri.

- Osnovano se sumnja da su, u razdoblju od 30. travnja 2018. do 10. prosinca 2020., u Vinkovcima i Vukovaru, 53-godišnjakinja najprije kao osoba koja je stvarno upravljala jednim trgovačkim društvom, a potom i kao direktorica tog društva, te 24-godišnjakinja kao direktorica drugog trgovačkog društva, počinile kazneno djelo pranja novca.

Naime, nakon što su sudjelovale u zločinačkom udruženju koje je ustrojio i vodio suprug prvookrivljene i otac drugookrivljene, te su počinjenjem kaznenog djela pomaganja u utaji poreza ili carine u sastavu zločinačkog udruženja za sebe i druge pribavile imovinsku korist od 36.189.007 kuna, u namjeri da imovinsku korist stečenu navedenim kaznenim djelom prikažu zakonitom, stečena sredstva su iskoristile za poslovanje svojih trgovačkih društava - priopćio je USKOK.

Tužitelji sumnjaju da je majka iskoristila najmanje 660.100 kuna, a kći najmanje 620.200 kuna, i to tako da su tim novcem u ime tvrtki stjecale automobile i drugu imovinu te su sredstva koristile i za financiranje poslovanja trgovačkih društava.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Osijeku predložio određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenica.

 

Ključne riječi

Komentara 1

VI
vidum
15:06 11.12.2020.

Pa što da su prale? Oduvijek je pranje bilo ženski posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije