Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSUMNJIČENICI UHIĆENI

Pomislio da mu je auto u kvaru, a na servisu otkrili bombu! Dvaput su ga pokušali ubiti u vožnji

Na automobil postavljena bomba
Foto: PU zagrebačka
1/3
11.12.2020.
u 13:07

Eksplozivna je naprava bila sastavljena od mobilnog uređaja, elektrodetonatorske kapisle i eksploziva

Policijski službenici PU zagrebačke u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom proveli su kriminalističko istraživanje zbog pokušaja ubojstva 43-godišnjaka te su kazneno prijavili dvoje hrvatskih državljana u dobi od 42 i 51 godine. 

Kako se neslužbeno doznaje, osumnjičeni je 51-godišnjak Ante Roso koji se 2005. godine sumnjičio za organizaciju pljačke Fine u kojoj su maskirani napadači ubili dvojicu zaštitara. 

Sumnja se kako su osumnjičenici sredinom travnja ove godine postavili bombu koju su sami napravili u prednji dio vozila kojim se koristio oštećeni, a pokraj nje su postavili i GPS uređaj kojim su pratili aktualnu lokaciju kretanja. Eksplozivna je naprava bila složena od mobilnog uređaja, elektrodetonatorske kapisle i eksploziva. 

Osumnjičeni su, prateći njegovo kretanje putem GPS lokacija, upravo u prilici kada je vozilo bilo u pokretu pokušavali aktivirati navedenu eksplozivnu napravu, ali zbog propusta u sastavljanju eksplozivne naprave nije došlo do aktivacije. Potom su ponovno pokušali napraviti eksplozivnu napravu koju su na isto mjesto u automobilu postavili mjesec dana kasnije. 

Istog su dana, nakon što su putem GPS uređaja uočili kretanje vozila, započeli s aktivacijom eksplozivne naprave koja se iz nepoznatog razloga ni taj put nije aktivirala. Budući da je oštećeni tog dana primijetio netipične zvukove u vozilu, posumnjao je da se radi o tehničkom kvaru te je odvezao automobil na servis, gdje su serviseri uočili eksplozivnu napravu i o tome obavijestili policiju.

Dolaskom policije na mjesto događaja područje je osigurano, a pirotehničari Policijske uprave zagrebačke na siguran su način proveli deaktivaciju. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni je 51-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnesena je Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Za 42-godišnjim osumnjičenikom se traga.

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar film
film
13:15 11.12.2020.

nije manjina pa može....

RU
Rusvaj
14:09 11.12.2020.

Odmah poboldano ime i prezime, a kod ovih ugroženih koji fizički napadaju policajce ništa

DU
Deleted user
13:11 11.12.2020.

Kako to osumnjičeni s punim imenom i prezimenom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije