Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODIGNUTA OPTUŽNICA

Majci dvoje djece prijeti zatvor jer godinu dana nije pitala za djecu

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
28.08.2019.
u 16:14

Druga majka mogla bi biti i strože kažnjena jer je grubo zanemarila roditeljske dužnosti prema djeci staroj tri i pet godina

Majci (41) dvoje malodobne djece stare osam i 15 godina iz Koprivnice prijeti zatvor jer godinu dana uopće nije pitala za svoju djecu koja su joj oduzeta rješenjem suda.

Protiv nje Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu zbog neprovođenja odluke za zaštitu dobrobiti djeteta, za što je predviđena kazna do godinu dana zatvora.

Majku se tereti da od lipnja lani do svibnja ove godine nije provodila sudsku odluku da djeca borave u njezinu kućanstvu tijekom školskih praznika i da s njima kontaktira telefonom. Niti ih je zvala, niti posjećivala, navode tužitelji.

Druga majka (21) iz okolica Varaždina optužena je pak jer je grubo zanemarila roditeljske dužnosti prema dvoje djece stare tri i pet godina, pa su djeca morala biti smještena u udomiteljsku obitelj.

Tužitelji u Varaždinu terete je za dva kaznena djela povrede djetetovih prava. Za svako može dobiti do tri godine zatvora.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar jumanji
jumanji
16:51 28.08.2019.

Ko je glupo sudstvo još gluplja kazna

Avatar Syssko
Syssko
17:05 28.08.2019.

Ubiti ih smiju, plod svoje utrobe-ABORTIRAT, to je javno prihvatljivo ali u ovakvim slučajevima prijeti zatvor.

HA
Hagar
17:06 28.08.2019.

Ne znam ko je gori, takva majka ili sudstvo koje muči dijete i zahtjeva da provede praznike s majkom koja ga ne želi. Još samo da naplati kaznu i od djeteta jer nije bilo s majkom i groteska od državee i suda ulazi u vrhunac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije