Naslovnica Vijesti Hrvatska

Majci dvoje djece prijeti zatvor jer godinu dana nije pitala za djecu

Druga majka mogla bi biti i strože kažnjena jer je grubo zanemarila roditeljske dužnosti prema djeci staroj tri i pet godina
28. kolovoza 2019. u 16:14 4 komentara 1381 prikaza
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Majci (41) dvoje malodobne djece stare osam i 15 godina iz Koprivnice prijeti zatvor jer godinu dana uopće nije pitala za svoju djecu koja su joj oduzeta rješenjem suda.

imao suicidalne porive Obitelj Kristijana Vukasovića tužit će državu zbog smrti sina

Protiv nje Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu zbog neprovođenja odluke za zaštitu dobrobiti djeteta, za što je predviđena kazna do godinu dana zatvora.

Majku se tereti da od lipnja lani do svibnja ove godine nije provodila sudsku odluku da djeca borave u njezinu kućanstvu tijekom školskih praznika i da s njima kontaktira telefonom. Niti ih je zvala, niti posjećivala, navode tužitelji.

zatvor bilice (1) TRAGEDIJA Odvjetnik mladića koji je umro zbog ozljeda dobivenih u zatvoru: 'Došlo je do pogrešaka'

Druga majka (21) iz okolica Varaždina optužena je pak jer je grubo zanemarila roditeljske dužnosti prema dvoje djece stare tri i pet godina, pa su djeca morala biti smještena u udomiteljsku obitelj.

Tužitelji u Varaždinu terete je za dva kaznena djela povrede djetetovih prava. Za svako može dobiti do tri godine zatvora.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • Avatar Syssko
  Syssko:

  Ubiti ih smiju, plod svoje utrobe-ABORTIRAT, to je javno prihvatljivo ali u ovakvim slučajevima prijeti zatvor.

 • Avatar jumanji
  jumanji:

  Ko je glupo sudstvo još gluplja kazna

 • Hagar:

  Ne znam ko je gori, takva majka ili sudstvo koje muči dijete i zahtjeva da provede praznike s majkom koja ga ne želi. Još samo da naplati kaznu i od djeteta jer nije bilo s majkom i groteska od države ... prikaži još!e i suda ulazi u vrhunac.