Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Luka Mišetić: "Europski dnevnici" sigurno postoje

luka mišetić
Patrik Macek
23.02.2010.
u 20:44

Ti su dokumenti sigurno postojali, to smo i dokazali sudu u Haagu, a EU bi morao primijeniti standarde koje nameće RH u slučaju topničkih dnevnika.

Iz Europske komisije po treći put sudu u Haagu tvrde kako ne mogu pronaći tzv. promatračke dnevnike, naprotiv, kažu da ti dokumenti nisu ni postojali? Ti su dokumenti sigurno postojali, to smo i dokazali sudu u Haagu, a EU bi morao primijeniti standarde koje nameće RH u slučaju topničkih dnevnika te provesti istragu i utvrditi zašto ti dokumenti nisu u arhivi Europske unije.

Šteti li Gotovininoj obrani takav stav iz Bruxellesa i što još u vezi s tim u može učiniti sudsko vijeće? Sigurno šteti, jer smo duboko uvjereni da u tim “europskim dnevnicima” ima mnogo informacija koji ruše teze o prekomjernom granatiranju i zločinačkom pothvatu.

Suđenje generalima nastavlja se danas, koliko bi još moglo potrajati ispitivanje svjedoka koje poziva sud, kada možemo očekivati prvostupanjsku presudu? Teško je procijeniti, ali nadam se da ćemo imati presudu još ovog ljeta.

Komentara 43

JA
jaruzelskia
22:43 23.02.2010.

A ovo vrijedi i za Hrvatsku \'voljenu\' od EU: Kada razgovaramo, slažemo se oko mnogo toga, ali kada okrenemo leđa, stvari se promijene, rekao je turski premijer Recep Tayyip Erdogan, govoreći o francuskom predsjedniku Nicolasu Sarkozyju i njemačkoj kancelarki Angeli Merkel.

SA
sadaive
00:32 26.02.2010.

Koja sramota,najsramotniji potez u povijesti postojanja suda.Da, presudu čemo imati uskoro,i netreba biti Nostradamus da bi pogodio kakva če biti,no što je tu je, Gotovinu smo izdali,Bogo nam je okrenuo leđa.Bolje nismo ni zaslužili..

OB
-obrisani-
21:41 23.02.2010.

Uvijek su postjali montirani procesi ali ovaj je nadmasio sve do sada vidjeno. Ne samo da su mijenjali optuznicu,nekoliko puta,nego su vrsili enormni pritisak u zelji da dokazu nesto sto se nikada nije postojalo osim u njihovim manipulatorskim glavama. Generalii znaju da su nevini,promatraci znaju istinu,optuznica se ne miri sa porazom. Kome treba Evropa kojom vlada bigotizam,laz i dvolicnost??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije