Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traži se počinitelj

Loživo ulje iz bolnice iscurilo zbog pokušaja krađe iz spremnika!?

kupa
Nikola Čutuk/PIXSELL
13.08.2013.
u 17:22

I dalje traje istraga oko istjecanja 4500 litara loživa ulja iz spremnika sisačke bolnice, odakle je, prema procjeni, oko 2500 litara tijekom vikenda završilo u samoj rijeci Kupi

I dalje traje istraga oko istjecanja 4500 litara lož ulja iz spremnika sisačke bolnice, odakle je, prema procjeni, oko 2500 litara tijekom vikenda završilo u samoj rijeci Kupi, dok je 2000 litara zadržano u separatoru kanalizacije. Naime, utvrđeno je policijskim očevidom da je došlo do oštećenja ventila na spremnicima, čime je prouzročeno nekontrolirano istjecanje, a daljnja bi istraga trebala utvrditi počinitelja.

Po završetku kriminalističkog istraživanja bit će poznato i je li riječ o nestručnom rukovanju instalacijama ili nečem drugom. Naime, postoji sumnja da je riječ o krađi ili pokušaju krađe loživa ulja iz spremnika. Jučer je mjesto incidenta obišao i državni vodopravni inspektor. Istodobno je ovlaštena tvrtka počela sanaciju interne bolničke i dijela gradske kanalizacije, kroz koju je istjecalo gorivo.

Kao što smo pisali, brojni su građani tijekom nedjelje vidjeli masnu mrlju na Kupi nizvodno od Lađarske i željezničkog mosta, koju je pratio intenzivan smrad benzina. Mrlja se prostirala kilometrima nizvodno, do ušća i dalje, a na nekim dijelovima je pokrivala polovicu širine rijeke. Nakon što je utvrđen uzrok. ustanovljeno je da je iz spremnika bolnice nestalo oko 4.500 litara goriva, od čega je veći dio završio u rijeci Kupi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije