Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o optužbama

Lovrić Merzel: Odstupit ću ako se dokažu nezakonitosti

lovrić merzel
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/2
04.02.2014.
u 08:15

Mediji su od jučer stalno ispred zgrade županije. Očekivalo se i moje uhićenje, što se pokazalo neosnovanim – kazala je županica

Marina Lovrić Merzel gostovala je u emisiji 'U mreži prvog' na Hrvatskom radiju te kazala kako policija s njom još nije kontaktirala i da nije bila u zgradi županije u vezi s optužbama o malverzacijama s računima koje je u emisiji "Nedjeljom u 2" iznijela Jasmina Jovev, bivša predstojnica kabineta županice.

– To je politička hajka na nacionalnoj razini. Uvijek doživljavam afere, od one s jajima, svatovima mojeg sina... i DORH je vodio istrage, a svaki put se pokazalo da je riječ o neistinama. Mediji su od jučer stalno ispred zgrade. Očekivalo se i moje uhićenje, što se pokazalo neosnovanim – kazala je županica te dodala da ima svu dokumentaciju gospođe Jovev, a da u njoj nema ništa sporno.

Govoreći o visokim troškovima reprezentacije koje je utvrdila i revizija, oko 460 tisuća kuna, koji su nadmašili čak i troškove kupnje famoznog vozila županije zbog kojeg je također izbila afera, Lovrić Merzel naglasila je da njezini troškovi iznose oko 12 tisuća kuna godišnje.

– Stalno mi se predbacuju ti troškovi reprezentacije kao da sam ja to sve popila i pojela. Riječ je o prijamima za različite manifestacije i to nije moja nego reprezentacija Sisačko-moslavačke županije.

Ministar Željko Jovanović jučer je kazao da, ako se optužbe na račun Merzel pokažu točnim, za takvu osobu nema mjesta u SDP-u.

– Ako se meni dokaže bilo što nezakonito, logično bi bilo u toj situaciji da napustim stranku – kazala je županica referiravši se i na izjavu Ive Žinića, čelnika HDZ-a Sisačko-moslavačke županije, koji je kazao da Merzel Lovrić ponovno želi prebaciti krivnju na druge pa sad tvrdi da joj HDZ želi nauditi.

– Žinić je rekao da je Jovev radila dva mjeseca za njih u kampanji, a u financijskom izvještaju naveli su da je radila dva tjedna za 17 tisuća kuna. Treba vidjeti koliko je to bilo u skladu sa zakonom, a time se postavlja u pitanje i moralnost i točnost svih njenih izjava – naglasila je Lovrić Merzel i najavila da će tužiti za klevetu Jovev i voditelja emisije Nedjeljom u 2 Aleksandra Stankovića.

– Stanković privatizira HRT za osobne obračune, a ne zna se da su on i Jovev privatno u dobrim odnosima.

Tužit ću Jovev i Stankovića koji privatizira HRT za osobne obračune

Marina Lovrić Merzel

Marijana Petir jučer je, između ostalog, navela kako županicu štiti njezin kum Slavko Linić. A mnogi pretpostavljaju kako posljednje afere govore o tome da se netko obračunava s Linićevim ljudima.

– Mene nitko ne treba štititi. Tko me štitio kad sam osam godina obnašala dužnost županice, a HDZ je bio na vlasti. Ponosna sam na svoje kumstvo s Linićevom obitelji, a vidjet će je li riječ o političkim napadima.

U emisiju se javila i Jasmina Jovev kazavši da nije politička aktivistica HDZ-a.

– To su klevete i pokušaj da se priča okrene protiv mene, da se ne bi govorilo o činjenicama koje sam iznijela. Imala sam mala primanja pa sam ponudila usluge u kampanji i radila preko autorskog ugovora. Plaćeni su i porezi te je sve bilo prema zakonu.

Predbacuje joj se da je radila u kampanji tijekom porodiljnog.

– Pogrešno se tumače neke stvari, pa i to da sam bila prisiljena otići na bolovanje. Kampanju sam radila za vrijeme rodiljnog dopusta, što nije protuzakonito. Nije u suprotnosti čak ni s opisom moga radnog mjesta u županiji – rekla je Jovev i naglasila da je razočarana što ministarstvo uprave nije brzo reagiralo kao HZZO jer je bez 'ikakvog papira i obrazloženja otjerana s radnog mjesta, a istog dana na njezino je mjesto stigao novi službenik'.

Na upit je li ministar uprave taj kojeg je obavijestila o slučaju s računima u SMŽ, Jovev je odgovorila:

– Zahvalna sam tom ministru što mi je bio potpora kada sam mu se obratila. A prepustit ću njemu da javno progovori o tome ako to bude želio. Nakon emisije "Nedjeljom u 2" nismo razgovarali.

Dodala je i da nije sada izašla u javnost s cijelim slučajem zbog toga što joj se sprema otkaz.

– Mogla sam to učiniti u vrijeme kampanje pa bi politička šteta za županicu i njenu stranku bila mnogo veća. Sve sam prijavila DORH-u još prije godinu dana i kako još ništa nije pokrenuto, morala sam istupiti u javnosti – kazala je Jovev te dodala da su smiješne konstatacije županice kako nije mogla izdati naređenja za koje je optužena jer njoj nije bila nadređena.

– Drago mi je da je javno priznala da joj nisam bila nadređena već da je to pročelnica te da joj nikada nisam dala naredbu za bilo što od navedenog – uzvratila je Lovrić Merzel.

>>Jovev vs. Merzel: Političko podmetanje ili jedna od najneugodnijih afera Milanovićeve vlasti?

>>HZZO pokrenuo kontrolu bolovanja Jasmine Jovev

>>'Obiteljsku proslavu županice Merzel platili smo novcem za Dan branitelja'

>>Jovev terete da je HTV-u dala povjerljive dokumente vezane uz nastup M. Škore

Komentara 169

CE
cenzura
08:54 04.02.2014.

Slušao sam emisiju na HR-u i ne mogu se načuditi izjavama ove županice. Fakat su kod nas političira licemjerni, bahati, bezobzirni..... Nemam nekih riječi da opišem taj mentalni sklop. Čudi me i voditeljica emisije koja je dozvolila Merzelici da riga vatru na sve oko sebe i da sebe prikazuje kao žrtvu. Voditeljica ju uopće nije pitala o biti stvari već joj je dozvolila da se obračunava sa neistomišljenicima. Nije ju pitala šta u stvari rade županicinih 14 savjetnika koji primaju 5000 kuna mjesečno. Lamatarila je županica pola emisije kako je bilo domjenka pa nije bilo domjenka, kako su se jeli sendviči i pili sokovi a na narudžbenici 2 l viskija i 50 l drugih alkoholnih pića. Dajte molim vas!!!

HO
hordubal
08:34 04.02.2014.

odstupiti?!, ako do kraja tjedna ne završiš u zatvoru, možemo slobodno ukinuti DORH, ionako nam služi samo da činovčičići imaju značkice kojima se hvale kod mame i tate

DU
Deleted user
08:47 04.02.2014.

neka institucije pravne države rade svoj posao. Zvuci poznato?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije