Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog izjave

HZZO pokrenuo kontrolu bolovanja Jasmine Jovev

jasmina jovev
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/2
Autori: Ivanka Toma, Ana Erdelja
03.02.2014.
u 13:32

Iz HZZO-a kažu da je nalog za kontrolu poslan u područnu službu HZZO-a u Sisku.

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje pokrenuo je kontrolu bolovanja za Jasminu Jovev, potvrdili su za Večernji list.

Iz HZZO-a kažu da je nalog za kontrolu poslan u područnu službu HZZO-a u Sisku.

– U slučajevima kada osoba javno na televiziji i u medijima izjavi da je na bolovanje bila prisiljena, dužnost i obveza HZZO-a je pokrenuti kontrolu i provjeriti o kakvom je bolovanju riječ – piše u odgovoru.

"Nadzor nad provedbom prava iz Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama provodi Ministarstvo socijalne politike i mladih, koje osigurava i sredstva za korištenje roditeljskog dopusta. Za vrijeme roditeljskog dopusta naknada plaće tereti sredstva državnog proračuna sa pozicije Ministarstva socijalne politike i mladih, i osigurana osoba za to vrijeme ne može raditi niti obavljati poslove temeljem ugovora o djelu", odgovorili su iz HZZO-a na upit Večernjeg lista je li se Jovev ogriješila o ikakve propise s obzirom da je na temelju ugovora o autorskom ugovoru radila u predizbornoj kampanji Ive Žinića i za to dobila honorar od 17 tisuća kuna.

Podsjetimo, Jasmina Jovev, bivša šefica kabineta sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel, ispričala je u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u 2 kako je dvije godine po nalogu županice sudjelovala u nezakonitim radnjama kao što su izmišljanje radnih mjesta, lažni računi i kupovanje oporbenih čelnika.

Rekla je i da je nakon svega doslovno potjerana s posla i kako je otišla na bolovanje kako bi zadržala radni status.

>>Jovev vs. Merzel: Političko podmetanje ili jedna od najneugodnijih afera Milanovićeve vlasti?

>> Merzel: Sve su to laži, Jovev je radila za HDZ, a Stanković se sa mnom obračunava

Komentara 101

M1
marin_11
13:46 03.02.2014.

Uskoro možemo očekivati medijski popraćen igrokaz privođenja Jasmine Jovev sa lisičinama na rukama . Živio dorh i partija

L0
luena 01
13:56 03.02.2014.

HZZO je reagirao ne jer se Jovov zali da je morala na bolovanje (prisilno) nego jer je bocnula u osinje gnjezdo... Da je sutila i pokrivala Merzelickini bezobraznu rabotu nitko je nebi imao na meti ,kakvi HZZO ,nitko...

Avatar marnie
marnie
13:51 03.02.2014.

Nije najbitnije što je Jovev radila, bitno je procesuirati županicu jer koliko razumijem DORH ima dosta dokaza protiv nje. Svi ovi u DORH-u koji servisiraju Partiju, moraju znati da trebaju živjeti i nakon što Partija ode s vlasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije