Naslovnica Vijesti Hrvatska

Loš Hrvat je nezaposlen, pretio, depresivan alkoholičar koji ne vidi svoj smisao u životu

Dobar Hrvat je zaposleni šef, mršav, vježba u teretani, vozi bicikl, šeće, ima smisao života i izaziva opću zavist – proizlazi iz razgovora s liječnicima u sinoćnjem ''Fokusu'', koji je neuspješno vodio Danko Družijanić
19. kolovoza 2014. u 12:23 27 komentara 10987 prikaza
Danko Družijanić
Foto: HRT Screenshot

Ambiciozni voditelj Danko Družijanić opet nije uspio razgovarati s gostima, što je šteta jer među njima je bio i psihijatar dr. Miro Jakovljević koji pomogao svima koji su gledali emisiju, pa bi valjda i g. Družijaniću i njegovoj uzaludnoj ambiciji. Najavljena tema ''Fokusa“ bila je ''zdravstveni karton nacije“.

Govoreći o tome koliko svojim ponašanjem utječemo na svoje zdravlje, dr. Jakovljević odmah je uputio na tjelesno, socijalno, psihološko i duhovno blagostanje kao na važne komponente našeg zdravlja. Pri kraju emisije dr. Jakovljević nas je podsjetio na slučaj britanskog premijera Churchilla koji je pušio, pio, imao prekomjernu tjelesnu težinu i unatoč tome doživio visoku starost, jer je svom životu znao naći smisao, imao je osjećaj vlastite važnosti i visoko mjesto u društvu.

Budući da svi znamo da je važno ne prejedati se, vježbati i ne lokati – zanimljivo je bilo čuti koliki je utjecaj psihološkog zdravlja, pogotovo jer je dr. Jakovljević uspio izreći da bi na psihijatrijskim odjelima trebalo biti više psihologa. Pravo je čudo da su gosti (akademik i ugledni kardiolog prof. dr. Davor Miličić, dr. Ivana Pavić Šimetin, dr. Jakovljević, dr. Šostar) uspjeli išta zanimljivo izreći, jer jedina komunikacija za koju je voditelj dokazano sposoban jest da iz svojih papira i blesimetara čita unaprijed pripremljena pitanja i bezrazložno skače s teme na temu.

Pitanja su svetinja, a ugledni sugovornici bili bi prekidani samo s jednim ciljem: da im strogi Družijanić pročita još pitanja koja nikakve veze nemaju s onim što gosti govore.

>>HRT nije u stanju javiti čak ni to da pada kiša

>>Turudić tužio Milanovića Kolindi: Mama, on je mene prvi

Gorenje WaveActive
ONI RADE DOK SE VI ODMARATE
Kako život učiniti jednostavnijim?

A1 izdvaja za Vas

 • oxymoron:

  Istina , Druzijanic je bez ocitog razloga prekidao sugovornike u trenucima kad je bilo najzanimljivije. Gledanje emisije je bilo kao voznja 'pod rucnom'.

 • bakulušić:

  Odavna mi znamo što o nama misli takozvana javna televizija, njezini urednici i njezini novinari. Nažalost, ovog trenutka nemamo protulijek. preostaje tek nada ga će slijedeća vladajuća garnitura znati što i kako učiniti sa javnim informativnim servisom, koji bi trebao ... prikaži još! biti i nešto više od toga, koji nas jako puno košta i vrijeđa. Ne samo nas nego i zdravi razum. Žao mi je gostiju.

 • Avatar Iron Duke 62
  Iron Duke 62:

  U zadnje vrijeme nema društvene pojave koju u medijima ne komentiraju psihijatri, a najčešće psiholozi, posvuduša dr. Krizmanić najčešće. A najdraži su mi njihovi korisni savjeti: Stres je štetan, izbjegavajte stres! I najbolji: Ako ste nezadovoljni na poslu, promijenite ga! ... prikaži još! Za upiškit se od smijeha!