Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Znati kako"

Ljubo Jurčić: Industrija je ključ razvoja

'12.11.2009., Opatija - Tradicionalno, 17. savjetovanje Hrvatskog drustva ekonomista pod nazivom Ekonomska politika Hrvatske u 2010. Ljubo Jurcic, predsjednik Hrvatskog drustva ekonomista. Photo: Zark
'Zarko Basic/PD/PIXSELL'
22.09.2011.
u 19:30

Znati što proizvoditi te u skladu s tim kreirati monetarnu politiku okosnica je Jurčićeva programa

– Ono što nam je prioritet u kratkom razdoblju gospodarski su ciljevi; domaća proizvodnja i radna mjesta. Temeljni ciljevi su gospodarski, iz kojih se poslije rješavaju socijalni, kulturni i ostali. Naš je cilj dugoročan, stabilan, održiv i ravnomjeran razvoj Hrvatske – istaknuo je Ljubo Jurčić na predstavljanju programa kojim ide na parlamentarne izbore.

Parola HEI-ja "Znati kako" odnosi se na politike kojima namjeravaju ostvariti dugoročan rast, ponajprije na industrijsku, ali i politiku regionalnog razvoja, financijsku i monetarnu te kulturnu i socijalnu politiku.

– Hrvatima ne trebaju "krv, znoj i suze". Naš koncept nije u rezanju, nego u proizvodnji većoj nego što je potrošnja. Bitno je kako obraditi zemlju, iskoristiti drvo, mineralno bogatstvo, kapacitete iz prošlosti i novu infrastrukturu – istaknuo je, otkrivši da bi proračunu za povećanje proizvodnje osigurao 5 mlrd. kn. Bitno je, kaže, znati što proizvoditi te u skladu s tim kreirati monetarnu politiku. Bitna točka programa su i besplatno obrazovanje i zdravstvena skrb. Koalicijski sporazum potpisat će sljedeći tjedan s partnerima, Primorsko-goranskim savezom i Blokom "Umirovljenici zajedno".

Ključne riječi

Komentara 36

PG
praseca gripa
19:48 22.09.2011.

Mila majko, pametna li politicara! Sad je definitivno otkrio toplu vodu.Lumen! No,ja bih mu ipak preporucila da se ostavi visoke politike jer nema stava i da se posveti poslu koji zna radit.

CV
cvijece
20:10 22.09.2011.

Industrija?Koja industrija?

P1
poljak@1007
22:51 22.09.2011.

Kasno se on sjetio gospodarstva,dolazi nam Unija,njene clanice vec imaju razvijene industrije...Nasa nema sanse

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije