Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOKANTNO VRIJEME

Noćas obilna kiša i nevrijeme, a onda stiže ljeto: Temperature će se približiti 30 stupnjeva!

Foto: Mia Slafhauzer/PIXSELL
1/3
27.03.2024.
u 10:02

Vrijeme se prema kraju tjedna smiruje. Bit će sve toplije i sunčanije. Čak i vruće...

"U polju niskog tlaka zraka (Zg 999 hPa u 8 sati!) nova ciklona sa zapada nosi oblake, pijesak i nova upozorenja na jak vjetar, obilnu kišu i ponegdje izraženu grmljavinu. Najviše kiše večeras, najviše vjetra sutra", objavio je upozorenje DHMZ na Twitteru. Za dijelove Hrvatske zbog nevremena je danas upaljen žuti meteoalarm, dok je za Kvarner i sjevernu Dalmaciju na snazi narančasti koji označava opasno vrijeme. Najviše kiše bit će na Jadranu. "U središnjim predjelima kiša kasno poslijepodne i navečer, a zatim i u istočnim gdje se očekuje najviše sunčanih razdoblja. Vjetar slab i umjeren južni i jugoistočni, u Lici i Podunavlju i jak, navečer u okretanju na jugozapadni. Na Jadranu jugo u jačanju na jako i olujno, poslijepodne najprije na sjevernom dijelu okrenut će na jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom između 17 i 22 stupnja", vremenska je prognoza DHMZ-a.

I u četvrtak ujutro još malo kiše. Puhat će umjeren i jak, na udare i olujan jugozapadni vjetar, na Jadranu i jugo. Najniža jutarnja temperatura većinom između 5 i 10, na moru 9 i 13°C. Najviša dnevna temperatura od 15 do 19°C, u gorju niža. No vrijeme se prema kraju tjedna smiruje. Bit će sve toplije i sunčanije. Čak i vruće. Prema trodnevnom meteogramu DHMZ-a, u petak će u Zagrebu biti 21 stupanj, u Splitu 20, a u Osijeku čak 23 stupnja. 

U Zagrebu će 23 stupnja biti i na sam Uskrs, dok će Osijek uživati na ljetnih 25. U ponedjeljak, prema podacima DHMZ-a, istok zemlje mjeri 27 stupnjeva. Prema prognostičarima N1, na Uskrsni ponedjeljak temperatura bi se u najistočnijim dijelovima Hrvatske mogla približiti brojci 30.

Foto: DHMZ

FOTOGALERIJA Istezao se, trčao i pokazao zavidnu liniju: Milanović je tada na Šestinama trening odradio s Cro Copom

1/11

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije