Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Lažnom ovrhom s računa Tehnobetona oteli milijune

Izmislili su nepostojeću ovrhu. Na naplatu su dostavili krivotvoreni zahtjev za ovrhu kojim je novac skinut s računa
22. siječnja 2013. u 16:30 3 komentara 16 prikaza
'24.11.2008.,Varazdin - Direktor tvrtke Zagorje Tehnobeton Miroslav Bunic Photo: Marko Jurinec/Vecernji list'
Foto: 'Marko Jurinec/Vecernji list'

Moćnu graditeljsku tvrtku Zagorje Tehnobeton iz Varaždina ovih dana nevolje snalaze jedna za drugom. Nakon što su krajem prošlog tjedna ostali bez predsjednika uprave Miroslava Bunića koji je uhićen zbog sumnji da je podmićivao gradske dužnosnike, doznalo se i da ih je ekipa prevaranata “oderala” za 8 milijuna kuna, što otprilike odgovara njihovoj godišnjoj dobiti! Naročito je zanimljiv način na koji je to izveo uhvaćeni trojac. Naime, izmislili su nepostojeću ovrhu! Posredstvom jednog koprivničkog odvjetničkog ureda Fini su 11. siječnja na naplatu dostavili zahtjev za ovrhu nad Zagorje Tehnobetonom. No rješenje javnog bilježnika bilo je krivotvoreno, vjerojatno su ga krivotvorili sami osumnjičenici. Nakon što je zahtjev pušten na naplatu, s računa Zagorje Tehnobetona skinuto je 8 milijuna kuna. Od toga je oko 6,5 milijuna kuna prebačeno na račun društva kojem je osnivač i direktor 36-godišnjak. Komentar smo zatražili od Zvjezdane Erceg, direktorice sektora općih poslova u Zagorje Tehnobetonu, no ona nam je odvratila da još “ne idu s tim van”.

– U svakom slučaju radimo na tome da se novac vrati – sve je što je rekla. Prevaranti su tako otkrili rupu u postupku naplate ovrha koju će zakonodavac hitno morati “zakrpati”!

>> Trgovci izvukli stotine milijuna na namještenim natječajima HEP-a

>> Osim Bunića privedeni i Čehok, Horvat i Vitez

SWEDEN-STOCKHOLM-ATTACK-SUSPECT-ADMIT CRIME
u lošem stanju
Majka držala sina zatočenog gotovo 30 godina: Pronađen je ozlijeđen, izgubio je gotovo sve zube
re
SPOJ TRENDOVA I TRADICIJE
Isprobaj pet outfita koji su inspirirani kućnim glamurom
  • antonijo:

    Pa trebalo bi 75% hrvata stavit u zatvor pa sve lopov do lopova.

  • Vražji Vrag:

    Kreatori zakona su sami kreirali tu rupu i koriste je.

  • prava istina:

    To je upravo najlošiji dio u Ovršnom zakonu da se ovrha može izvršiti bez obzira na pravo žalbe. što znaći da se ti žališ a ovrha je izvršena i poslije se možeš samo plakati. To je presedan Ovršnog kriminala za ... prikaži još! koji su se ovi "dečki" itekako potrudili i dokazali da je naš Ovršni zakon zapravo cirkusarija. Ima ppostojeći slučaj u kojem ovršitelji oduzimaju imovinu na temelju ovršne isprave koja točno decidirano govori o ovrsi od oko 160 m2 kuće a oni oduzimaju preko 400 m2 što mi ne pripada. Žalba je prosljeđena ali ju Općinski sud ne prosljeđuje Županijskom skoro godinu dana samo da bi mogli izvršiti postupak ovrhe i stranka se može slikati. Izbačena i nemoćna ispred jačih. Ovršni zakon je namijenjen sili u pravosuđu i pojedincima i ide u korist lihvarima i onima koji mogu tlačiti siromašne.