Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkrili rupu

Lažnom ovrhom s računa Tehnobetona oteli milijune

'24.11.2008.,Varazdin - Direktor tvrtke Zagorje Tehnobeton Miroslav Bunic Photo: Marko Jurinec/Vecernji list'
'Marko Jurinec/Vecernji list'
22.01.2013.
u 16:30

Izmislili su nepostojeću ovrhu. Na naplatu su dostavili krivotvoreni zahtjev za ovrhu kojim je novac skinut s računa

Moćnu graditeljsku tvrtku Zagorje Tehnobeton iz Varaždina ovih dana nevolje snalaze jedna za drugom. Nakon što su krajem prošlog tjedna ostali bez predsjednika uprave Miroslava Bunića koji je uhićen zbog sumnji da je podmićivao gradske dužnosnike, doznalo se i da ih je ekipa prevaranata “oderala” za 8 milijuna kuna, što otprilike odgovara njihovoj godišnjoj dobiti! Naročito je zanimljiv način na koji je to izveo uhvaćeni trojac. Naime, izmislili su nepostojeću ovrhu! Posredstvom jednog koprivničkog odvjetničkog ureda Fini su 11. siječnja na naplatu dostavili zahtjev za ovrhu nad Zagorje Tehnobetonom. No rješenje javnog bilježnika bilo je krivotvoreno, vjerojatno su ga krivotvorili sami osumnjičenici. Nakon što je zahtjev pušten na naplatu, s računa Zagorje Tehnobetona skinuto je 8 milijuna kuna. Od toga je oko 6,5 milijuna kuna prebačeno na račun društva kojem je osnivač i direktor 36-godišnjak. Komentar smo zatražili od Zvjezdane Erceg, direktorice sektora općih poslova u Zagorje Tehnobetonu, no ona nam je odvratila da još “ne idu s tim van”.

– U svakom slučaju radimo na tome da se novac vrati – sve je što je rekla. Prevaranti su tako otkrili rupu u postupku naplate ovrha koju će zakonodavac hitno morati “zakrpati”!

>> Trgovci izvukli stotine milijuna na namještenim natječajima HEP-a

>> Osim Bunića privedeni i Čehok, Horvat i Vitez

Komentara 3

AN
antonijo
15:00 23.01.2013.

Pa trebalo bi 75% hrvata stavit u zatvor pa sve lopov do lopova.

VV
Vražji Vrag
16:39 22.01.2013.

Kreatori zakona su sami kreirali tu rupu i koriste je.

PI
prava istina
18:23 22.01.2013.

To je upravo najlošiji dio u Ovršnom zakonu da se ovrha može izvršiti bez obzira na pravo žalbe. što znaći da se ti žališ a ovrha je izvršena i poslije se možeš samo plakati. To je presedan Ovršnog kriminala za koji su se ovi "dečki" itekako potrudili i dokazali da je naš Ovršni zakon zapravo cirkusarija. Ima ppostojeći slučaj u kojem ovršitelji oduzimaju imovinu na temelju ovršne isprave koja točno decidirano govori o ovrsi od oko 160 m2 kuće a oni oduzimaju preko 400 m2 što mi ne pripada. Žalba je prosljeđena ali ju Općinski sud ne prosljeđuje Županijskom skoro godinu dana samo da bi mogli izvršiti postupak ovrhe i stranka se može slikati. Izbačena i nemoćna ispred jačih. Ovršni zakon je namijenjen sili u pravosuđu i pojedincima i ide u korist lihvarima i onima koji mogu tlačiti siromašne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije