Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Lalovac

'Poreznik je neovlašteno pristao na predstečajnu nagodbu'

lalovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
04.12.2014.
u 15:46

Iz Ministarstva financija priopćenjem su poručili kako ministar Boris Lalovac nije lagao kako to navode pojedini mediji

Nakon što je ministar financija Boris Lalovac izjavio kako je Ministarstvo financija bilo protiv predstečajne nagodbe tvrtke Vox u vlasništvu Rene Sinovčića, u medijima je objavljen dokument s Trgovačkog suda u Zadru koji navodno upućuje na potpuno suprotno. Dokument pokazuje kako je djelatnik Porezne uprave u Zadru Željan Pejković na sudu ipak glasao za predstečajnu nagodbu.

Iz Ministarstva financija priopćenjem su poručili kako ministar Boris Lalovac nije lagao kako to navode pojedini mediji.

 – Neistinita je tvrdnja da je ministar financija Boris Lalovac lagao, odnosno da je Ministarstvo financija glasovalo za sklapanje predstečajne nagodbe pred Trgovačkim sudom u Zadru. Iz Rješenja o ovlaštenju službenika Ministarstva financija – Porezne uprave za sudjelovanje i glasanje u postupku predstečajne nagodbe vidljivo je da će se pred Financijskom agencijom glasati protiv prihvaćanja plana financijskog restrukturiranja. Usprkos navedenom, zapisnikom o održanom ročištu radi sklapanja predstečajne nagodbe utvrđeno je da je zakonski zastupnik Ministarstva financija – Porezne uprave Područnog ureda Zadar kao vjerovnik pristao na sklapanje predstečajne nagodbe – poručuju iz ministarstva.

Naglašavaju kako su na navedeno rješenje o sklopljenoj nagodbi pred Trgovačkim sudom u Zadru u zakonskom roku podnijeli žalbu Visokom trgovačkom sudu.

 – Protiv službenika Porezne uprave koji je neovlašteno pristao na sklapanje predstečajne nagodbe Služba za naknadnu kontrolu Porezne uprave pravovremeno je pokrenula internu istragu te je postupila sukladno Zakonu o državnim službenicima – poručuju iz ministarstva.

>> Lalovac: Ministarstvo financija bilo je protiv predstečajne nagodbe VOX TV-a

Komentara 27

TH
than
15:14 04.12.2014.

Cirkus...

DU
Deleted user
15:21 04.12.2014.

A Lalovac je to saznao od DORH-a. Cirkus..

DU
Deleted user
16:03 04.12.2014.

Koje muljanje pa što nije zaustavio nagodbu kao ministar financija ako je djelatnik porezne glasao suprotno njegovoj odluci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije