Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
london

Laici, homoseksualci i "Protest the Pope" prosvjeduju protiv Pape

papa
AFP/PIxsell
15.08.2010.
u 10:46

Skupina prosvjednika Protest the Pope najavila je da će spriječiti prolazak povorke s papom Benediktom XVI., koja će ići prema jednom od mjesta susreta s vjernicima.

RIM – Pripremaju se prosvijedi u Londonu za vrijeme Papina posjeta Velikoj Britaniji od 16. do 19. rujna. Skupina prosvjednika Protest the Pope najavila je da će spriječiti prolazak povorke s papom Benediktom XVI., koja će ići prema jednom od mjesta susreta s vjernicima, prenosi Daily Telegraph.

Povorka s papom trebala bi proči dosta uskom ulicom, Waldegrave Road, za dolazak na prostor St Mary's University College, u Twickenhamu, gdje je predviđen susret Benedikta XVI. s oko 3.500 studenata kojima bi trebao govoriti o važnosti katoličkog obrazovanja. Prosvjednici bi mogli zaustaviti prolazak automobila spomenutom ulicom.

Laici i homoseksualci pripremaju drugi prosvjed, pokraj sjedišta britanskog premijera u Downing Streetu 18. rujna kada će Papa biti na molitvenom bdijenju sa 80.000 hodoćasnika u londonskom Hyde Parku.

Osim o prosvjedima koji se pripremaju za dolazak Benedikta XVI. u Veliku Britaniju, mnogo se govori i piše o golemim troškovima toga povijesnog posjeta. List Independent piše kako lokalnoj Katoličkoj crkvi nedostaje 2,6 milijuna funti (3,2 milijuna eura) za pokrivanje predviđenih troškova.

Prema službenim podacima Katoličkoj crkvi u Velikoj Britaniji treba 7 milijuna funti (8,5 milijuna eura) za financiranje pastorlanog posjeta Benedikta XVI., odnosno za organizioranje tri velikih događaja: u Glasgowu, u Londonu, odnosnu Hyde Parku i u Birminghamu gdje će biti misa beatifikacije kardinala Johna Henrya Newmana. Prema neslužbenim podacima trošak posjeta Benedikta XVI. iznosit će 8 milijuna funti (9,8 milijuna eura).

Katolička crkva u Engleskoj, Škotskoj i Wellsu sakupila je do sada 5,1 milijuna funti (6,2 milijuna eura). Predviđeno je stoga da razliku “nadoplate” vjernici plaćanjem ulaznica za susrete s Papom u Hyde Parku i Birminghamu, što je izazvalo nove polemike. Inače, prema službenim podacima Vatikana u Velikoj Britaniji od 59 milijuna stanovnika 8,9 posto ih je katolika.

Komentara 81

Avatar sven109
sven109
12:30 15.08.2010.

Pederčine non stop nešto prosvjeduju. Samo traže neka svoja prava ... a što je najbolje - imaju ih. Oni, zapravo, traže dvostruka prava!

Avatar sven109
sven109
13:07 15.08.2010.

Zaboli me. JA vjerujem u Boga, ne u crkvu, ne u papu. Kao što rekoh - crkva je samo institucija! Ali sigurno zbog toga neću dizati prašinu, prosvjedovati i kenjati, samo kako bi privukao pažnju na sebe i na svoju spolnu orjentaciju. Danas je IN biti gay, pa to moraju onda svi znati!

SA
sanjin003
12:08 15.08.2010.

i kad ti kažeš da za homoseksualce treba napisati pederi onda ću ja jednako za katolike napisati idioti koji u 21.st.vjeruju da ih je stvorio nekakav duh kojeg nitko ni ne vidi ni ne čuje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije