Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubijao i pljačkao starice

Kutijica za nakit otkrila brutalnog serijskog ubojicu: Policija istražuje smrt 1000 žena

Billy Chemirmir
Foto: Dallas County Sheriff’s Department
21.05.2019.
u 16:42

Muškarac se predstavljao kao kućni majstor koji održava zgrade u različitim umirovljeničkim domovima na području Dallasa i tako je ulazio u sobe u kojima su živjele starice

Američka policija istražuje smrti čak tisuću starijih žena koje su u proteklih nekoliko domova preminule na području Teksasa nakon što je razotkriven serijski ubojica Billy Chemirmir (45) optužen za ubojstvo i pljačku 12 žena.

Muškarac se predstavljao kao kućni majstor koji održava zgrade u različitim umirovljeničkim domovima na području Dallasa i tako je ulazio u sobe u kojima su živjele starice, a istraga je pokrenuta u ožujku 2018. godine nakon što je napadnuta i opljačkana 91-godišnjakinja u svom stanu u gradu Plano.

Ona je policiji ispričala da je muškarac na silu ušao u njezin stan, naredio joj da legne te je pokušao ugušiti jastukom. Izgubila je svijest, a napadač je nestao s njezinom kutijom nakita. Brzo nakon toga naišao je njezin prijatelj koji je odmah pozvao hitnu pomoć koja ju je reanimirala.

Istraga je pokazala kako je ranije tog mjeseca prijavljeno sumnjivo vozilo u apartmanskom naselju Plano gdje je starica napadnuta, ma registracija vozila dovela je policiju do Chemirmira. Pratili su ga, a jedne večeri vidjeli su da baca u smeće kutiju od nakita. U njoj su pronašli ime Lu Thi Harris, 81-godišnjakinje koja je živjela 15-ak kilometara dalje. Kada je policija došla kod nje, nije otvarala vrata te su provalili i pronašli je mrtvu u spavaćoj sobi sa zamrljanim ružem oko usta. Tragove ruža pronašli su i na jastuku zbog čega su zaključili da je ugušena.

Policija je slučaj povezala sa slučajem 93-godišnjakinje koja je živjela u domu u gradu Frisco, a koja je također napadnuta. Ona je opisala da joj je na vrata pokucao dobro odjeveni muškarac koji je tvrdio da je radnik za održavanje. Kada mu je ona rekla da ne treba ništa popraviti, udario ju je tako da je pala na pod sa svojom hodalicom, piše Independent.

Policija sada ima dokaze da je ubio 12 starica, no nisu sigurni za koliko je ubojstava odgovoran budući da brojne smrti starijih žena nisu istraživali misleći kako su umrle prirodno.

Inače, Chemirmir je radio kao medicinski tehničar u rodnoj Keniji, no u SAD-u nije legalno radio u zdravstvu.

Zbog način na koji je ubio žene, vlasti sada istražuju smrti stotina žena umrlih na području Dallasa i okolnih gradova.

Chemirmir se nalazi od ožujka 2018. u zatvoru u Dallasu, a za izlazak na slobodu do suđenja određena mu je jamčevina od 9 milijuna dolara.

Komentara 2

DU
Deleted user
01:39 22.05.2019.

Naslov kaze 1000 a tekst kaze 12. Ajme novinarstva...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije