Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Davio je žene, zatim bi se na njima seksualno zadovoljio, a kao trofej bi uzimao kosu ili dijelove odjeće

Stephan Letter odgovoran je za jednu od najvećih serija ubojstava u povijesti Savezne Republike Njemačke
31. listopada 2018. u 16:48 2 komentara 4401 prikaza
njemačka policija
Foto: Jan Woitas/DPA/Pixsell

Suđenje bivšem zdravstvenom njegovatelju Nielsu Högelu privlači pažnju javnosti u Njemačkoj. On je priznao da je odgovoran za 100 ubojstava starijih osoba koje su se nalazile domovima za starije osobe. Od 1940. do danas Njemačku je šokirao niz serijskih ubojica.

Rudolf Pleil

Bivši kuhar preuzeo je odgovornost za 25 ubojstava. Dokazano je da je kriv za ukupno deset. Pleil je od 1946. do 1947. godine krijumčario prije svega žene iz Istočne (DDR) u Zapadnu (BRD) Njemačku. Na taj način dolazio je do svojih žrtava koje je najčešće silovao i ubijao. Nekima je i odrubljivao glavu. Godine 1950. osuđen je na doživotnu kaznu zatvora. Osam godina kasnije, objesio se u zatvorskoj ćeliji.

Niels Hoegel Njemačka Počelo suđenje bivšem bolničaru koji je ubio preko 100 pacijenata

Jürgen Bartsch

Bartsch je šezdesetih godina ubio četiri dječaka starih između osam i trinaest godina. Žrtve je odvodio u jedan u bunker. Tamo bi ih prisiljavao da se skinu i seksualno ih napastvovao, a zatim ubijao i raskomadao. Peta žrtva uspela je pobjeći, budući je Bartsch nije odmah ubio.Uhićen je i 1967. godine osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu, piše Deutsche Welle

Jaochim Gero Kroll

Kroll ubio je četrnaestoro ljudi. Njegove žrtve bile su prije svega mlade žene i djevojke. Mnoge od njih je silovao i pojeo. Zlodjela je počinio između 1955. i 1976. godine. Prilikom uhićenja, policija je u njegovom stanu, u zamrzivaču, pronašla pojedinačno zapakovane dijelove ljudskih tijela. U tom trenutku na kuhinjskoj peći je, u posoljenoj vodi, kuhao ruke i šake četvorogodišnje djevojčice koju je prethodno ubio. Godine 1982. osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu.

Aileen Wuornos NAJPOZNATIJI SVJETSKI ZLOČINCI Tvrdila je da je ubila silovatelje, a izdala ju je njezina djevojka

Fritz Honka

Između 1970. i 1975. godine on je u svom stanu zadavio najmanje četiri prostitutke. Njegov zločin slučajno je otkriven 1975. godine. Dok ga nije bilo, u stanu mu je izbio požar. Pošto je Honka sjekao tijela svojih žrtava, jedan vatrogasac je tijekom akcije otkrio skrivene dijelove ljudskih tijela. Honka je zbog četvorostrukog ubojstva 1976. godine osuđen na petnaest godina zatvora i kasnije je premješten u psihijatrijsku kliniku.

Werner Pinzner

Pinzner je bio profesionalni ubojica, koji je ubio do desetoro ljudi.  Za vrijeme saslušanja, zbog serije ubojstava koje je počinio, u sjedištu policije u Hamburgu ubio je državnog tužitelja koji je vodio istragu, zatim njegovu ženu koja je bila u istoj prostoriji, a potom i sebe. 

David Berkowitz NAJPOZNATIJI SVJETSKI ZLOČINCI Samov sin policajcima je ostavljao pisma, a zbog njega su mijenjali i zakon

Ulrich Schmidt

Schmidt je između 1987. i 1989. godine ubio pet žena, a četiri teško povrijedio. S obzirom na to da je većinu ubojstava izvršio tijekom prazničnih dana, prozvali su ga „praznični-ubojica". Bio je nezaposlen i od svojih žrtava je tražio novac. Ubijao je u Essenu.

Marianne Nölle

Njegovateljica starijih osoba jedina je žena na ovoj listi. Policija sumnja da je tijekom radnog vremena, između 1984. i 1992. godine, ubila sedamnaestoro ljudi, kao i da je najmanje osamnaest pokušala ubiti. Njeni zločini su izgledali uvijek isto: svojim žrtvama davala je smrtonosnu dozu lijeka protiv psihoza Truxal. Zbog sedam dokazanih ubojstava, 1993. godine je osuđena na doživotnu zatvorsku kaznu.

Edmund Kemper NAJPOZNATIJI SVJETSKI ZLOČINCI Inteligentni ubojica koji je prevario psihijatre da se dočepa slobode i nastavi sa zločinima

Volker Eckert

Vozač kamiona odgovoran je za najmanje deset ubojstava. Prvo je počinio još kao mladić. Ipak, pošlo mu je za rukom da ubojstvo 14-godišnje djevojke iz svoje škole predstavi kao samoubojstvo. Tek nekoliko godina kasnije je optužen i osuđen na zatvorsku kaznu.

Nakon što je pušten, Ekert je radio kao vozač kamiona i svoje sljedeće žrtve je tražio u Francuskoj, Španjolskoj i Italiji. Tamo je između 2001. i 2006. godine ubio najmanje sedam prostitutki. Davio je žene, zatim bi se na njima seksualno zadovoljio, a kao trofej bi uzimao pramenove kose ili dijelove odjeće, koje je držao u vozačkoj kabini ili u svom stanu. Otkriven je uz pomoć sigurnosne kamere. Prije nego što je osuđen, objesio se u zatvorskoj ćeliji, 2007. godine.

Ted Bundy NAJPOZNATIJI SVJETSKI ZLOČINCI On je bio definicija zla. Pobjegao je iz zatvora i ubio četiri djevojke

Stephan Letter

Taj njegovatelj odgovoran je za jednu od najvećih serija ubojstava u povijesti Savezne Republike Njemačke. U bavarskom gradiću Sonthofenu, u jednoj klinici je između 2003. i 2004. godine ubio najmanje 29 pacijenata. Kao smrtonosno oružje koristio je otrovne injekcije. Najprije je uhićen zbog sumnje da je krao lijekove, a 2006. je osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu.

Pogledajte video: Ovo su mjesta koja baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa

U selu Mečenčani stvaraju se goleme rupe u tlu
RASCJEPI U TLU
Ne uzrokuju samo potresi rupe u tlu: Vrtače se pojavljuju širom svijeta, a razlog je zabrinjavajuć
Nikola Škorić
PROLJETNA SEZONA
U novoj epizodi Raiffeisen Future Boosta saznajte kako je Nikola Škorić osnutkom tvrtke Electrocoin započeo revoluciju u industriji plaćanja
  • istina_boli:

    Tako je i Muhamed seto sumom i nabaso na prugu. Nastavio setat prugom i naleti na zenu zavezanu za tracnice. Uh, vodili su ljubav na razne nacine, a kad ga prijatelj upita, dali mu ga pusila, a on kaze , ... prikaži još! ma jok, nisam uspio naci glavu.

  • Avatar magarac.jozo
    magarac.jozo:

    Neka se navikavaju na takve postupke... migranti dolaze, a njima je to uobičajeno...