Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
protest u bruxellesu

Kurdi provalili u Europski parlament. Traže pomoć protiv ISIL-a

Kurdi,Bruxelles,EP
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
07.10.2014.
u 13:28

Jučer je 70-ak Kurda prosvjedovalo i ispred nizozemskog parlamenta u Haagu

Stotinjak kurdskih aktivista provalilo je u zgradu Europskog parlamenta u Bruxellesu. Protestiraju i traže potporu međunarodne zajednice u borbi protiv ISIL-a koji je na korak do zauzimanja grada Kobani u Siriji, javlja BBC.

Nakon što su razgovarali s nekoliko zastupnika, mirno su napustili zgradu. Jučer je 70-ak Kurda prosvjedovalo i ispred nizozemskog parlamenta u Haagu. Pokušali su ući u zgradu, ali je osiguranje spriječilo njihove namjere.

>>ISIL zauzeo tri gradske četvrti grada Kobani. Sve je bliže Turskoj!

>>Kurdska heroina Ceylan Ozalp počinila samoubojstvo da ne padne u ruke ISIL-a?
 

Komentara 27

MM
mojski.moja
19:35 07.10.2014.

vidi ti ovo..prije nekoliko dana su kurde gledali kao teroriste, cak je njihova borba bila u crnoj listi amerike,i njihova organizacija je bila od amerike i europe kao teroristicka zabranjena, a sada ih naoruzavaju amerikanci i europa..!..zatim ovi provaljuju u u brisel.dok su palestincima cak i zabranu protesta odredili,i ako su ginuli djeca, a kuce,bolnice i un zgrade bile bombardirane ,cak su te koje bombardiraju i podrzavali zapadnjacki rezimi..a jedno opcenita medijska cenzura je bila u zapadu da ne prikazuju i dozvole istinu,i proteste..kakav je ovo svijet postao, dok jedne podrzavaju i pored toga da vide kako ubijaju djecu, druge koji zive u bezpravdi e njih nece ni da daju mogucnost slobode

MM
mojski.moja
19:36 07.10.2014.

zapad igra trostruku ulogu, i za nji su i kurdi samo zrtva nista vise

Avatar viki_nuland
viki_nuland
17:19 07.10.2014.

Zasto ne idu u Azijski parlament. kave veze ima Europa s Kurdima. Koliko je meni poznat zemljopis Kurdi zive u Azijskim drzavama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije