Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mještani u šoku

Kupa kod Letovanića odnijela dva mlada života u samo dva dana

\'22.08.2011., Letovanic - 37-godisnji Miroslav M. iz Nebojana utopio se prilikom preplivavanja rijeke Kupe u nedjelju oko 20,30 sati. Njegovo tijelo pronadjeno je danas u prijepodnevnim satima. Photo
Nikola Čutuk/PIXSELL
22.08.2011.
u 15:39

Tek nakon obdukcija liječnici mogu dati odgovor o uzrocima utapanja dvojice mladića

Iznenada, u samo nekoliko dana, na rijekama Sisačko-moslavačke županije dogodila su se tri slučaja utapanja, jedan na Uni, a dva na gotovo istom mjestu, rijeci Kupi između Nebojana i Letovanića. Sve okolnosti ovih nesreća još se ispituju.

Prijatelj nestao s površine

Posljednji slučajevi glavna su tema razgovora u kafiću na obali Kupe u središtu Letovanića. Mještanima još nije jasno kako su se nakon 25 godina, u samo dva dana, mogla dogoditi dva slučaja utapanja.

– Sjedili smo u nedjelju navečer u kafiću, kada je oko 20.20 sati dotrčao čovjek vičući: "Utopio se, pomagajte". Bio je s prijateljem, koji je iza njega prelazio Kupu na desnu obalu. Obratio mu se, ali nije čuo odgovor. Kada se okrenuo, njega više nije bilo – priča mještanin Davor Hrvojić.

Jučer je prije podne samo nekoliko metara nizvodno od mjesta nestanka pronađeno i tijelo nesretnog Miroslava M. (37) iz Nebojana. Službenici policije na licu mjesta odmah su obavili očevid.

Samo dan prije toga, nešto uzvodno, kod Nebojana se u poslijepodnevnim satima utopio Antonio F. (19) iz Popovače. Ubrzo nakon što je ušao u vodu nestao je s njene površine. Mještani su ga brzo pronašli i izvukli, ali mu nije bilo spasa. Kažu da je Antonio bio dobar plivač, a kao medicinski tehničar vjerojatno je znao kako treba ulaziti u vodu.

Dosad bez problema

Mještani Letovanića Stjepan Kušan i Stjepan Škofač kažu kako je Kupa na tom području mirna, bez virova, brzaca i neočekivanih jama. Na više plaža kraj Letovanića ljeti dolaze stotine kupača iz šire okolice, ali godinama nije bilo nezgoda.

– Za velikih vrućina treba vrlo oprezno ulaziti u vodu, kako bi se tijelo prilagodilo promjeni temperature. Pritom posebno moraju biti oprezni srčani bolesnici – upozorava liječnica sisačke službe Hitne pomoći dr. Anamarija Sutić.

Ključne riječi

Komentara 1

TI
tintilinic100
19:22 22.08.2011.

Kažu da je Antonio bio dobar plivač, a kao medicinski tehničar vjerojatno je znao kako treba ulaziti u vodu. Koji članak, kao da ja kažem...kao vozač automobila vjerojatno je znao kako se vozi.. polako....??? ma da.. naravno.. a imao je 19 godina.. vjerojatno je znao... ali nije mario .(((((

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije