Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sean Penn i El Chapo

Kum iz Meksika ispovjedio se za film

El Chapo Sean Penn
Reuters/PIXSELL
11.01.2016.
u 00:15

Sean Penn u listopadu je 7 sati razgovarao s meksičkim kumom na tajnoj lokaciji u džungli

Veliki meksički šef narkokartela Joaquín Guzmán, poznat i kao El Chapo (niski), uhićen je nakon šestomjesečnog bijega u petak, a onda je američki redatelj i glumac Sean Penn objavio u časopisu Rolling Stone intervju koji je s Guzmanom vodio od listopada prošle godine!

Odali ga kontakti s filmašima

El Chapo je htio da se o njemu snimi film, kontaktirao je i s drugim ljudima iz svijeta filma, pa se komentira kako ga je policija zbog tih kontakata i uhvatila. “Tržište opskrbljujem s više heroina, metamfetamina, kokaina i marihuane nego itko drugi na svijetu. Imam flotu podmornica, aviona, kamiona i brodova”, ispričao je El Chapo redatelju. Prvi razgovor trajao je sedam sati na tajnoj lokaciji u džungli, a potom je Penn slao pitanja BBM aplikacijom, a Guzmán odgovarao videoporukama. Da je zaista riječ o pravom šefu velike industrije, pokazuje i priča o njegovu bijegu iz zatvora 11. srpnja 2015., nakon što je drugi put uhićen 2014. Nestao je iz ćelije nadzirane kamerama svuda osim tuša. Tu je nakon njegova bijega nađen ulaz u tunel dug 1,5 kilometar, 170 cm visok i 75 cm širok, deset metara ispod površine, sagrađen od kvalitetnih materijala, s rasvjetom i dovodom zraka, te motociklom prilagođenom da radi uz malo kisika kojim se Guzmán odvezao u slobodu kako bi preduhitrio stražare koji su shvatili da se nešto događa kad se s tuširanja nije vratio 25 minuta.

Tunel je stajao najmanje milijun dolara, a inženjeri koji su ga gradili, otkrio je sad El Chapo, obučavali su se u Njemačkoj. Stražari su bijeg otkrili u 21.22 sati, ali znak za crveni alarm obližnjoj vojarni dan je tek u ponoć. Čini se da se stražari nisu žurili, El Chapo je popularan, njegov lik je omiljena maska, i ima ugled pravoga “kuma” u Meksiku. Upravo je Posljednji Kum jedan od nadimaka ovoga mafijaša čije se bogatstvo procjenjuje na milijardu dolara i iza koga su mnogi leševi vođa drugih narkokartela i predstavnika zakona koji nisu htjeli na njegovu platnu listu. U velikom carstvu neokrunjenog cara meksičkog izvoza droge nedostajao je samo filmski zapis i opravdanje za krvavi biznis opijatima koji odnose toliko života.

– U Meksiku ne možete preživjeti ako se ne bavite drogom, morao sam to učiniti da moja siromašna obitelj ima što jesti – rekao je Pennu.

“Nisam nasilnik, branim se”

Kad je imao 6 godina, El Chapo je već prodavao naranče i sokove, a s 15 se prebacio na uzgoj marihuane i maka. Smatra li se nasilnikom, pitao je Penn. – Gledajte, sve što radim jest zato da sebe obranim, to je sve, ja nikad ne započinjem svađu – rekao je na španjolskom, a prevoditelji preveli redatelju na engleski. Kad je uhićen prvi put 1993., novinarima nije htio govoriti o drogi. – Ja sam seljak i uzgajam grah i kukuruz – rekao je. Sad priznaje čak i da droga uništava, ali da nije mogao drugačije preživjeti. Meksička je vlada nudila nagradu od 3,8 milijuna dolara za pomoć u njegovu hvatanju, ali govorilo se da bi ga vlasti radije ubile u obračunu, kako je poginuo i kolumbijski narkoboss Pablo Escobar, nego uhitile. – Nadam se da ću umrijeti prirodnom smrću – kaže Guzmán. Penn je do njega došao uz pomoć meksičke zvijezde sapunica Kate del Castillo, koja je dilerovo povjerenje stekla tvitom podrške. Ona bi bila vodila i snimanje filma.

>>El Chapo će biti izručen SAD-u, intervju sa Seanom Pennom pomogao u hvatanju

>>Uhvaćen najmoćniji meksički narkobos. U srpnju je spektakularno pobjegao iz zatvora

Komentara 2

Avatar superhik74
superhik74
19:45 11.01.2016.

Koliko mu je lokacija "tajna" najbolje govori podatak da je nakon tog razgovora i uhapsen. Toliko o "tajnosti". Tajne sluzbe su nebrojeni broj puta koristile "glumce" i "novinare" na vlastitom platnom spisku kako bi se docepali politickih protivnika.

NI
Neovisna Istra
13:36 12.01.2016.

Mislim ni miliuni ga nece spast da ga ne usustrele...Shone nije ti trebalo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije