Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kujundžić se ispričao medicinskim sestrama: Riječ je o komplimentu izrečenom u šali

Kujundžić ističe da se radilo o "u šali izrečenom komplimentu glavnoj sestri" i da nipošto ne želi da se njegove riječi interpretiraju kao podcjenjivački stav.
13. veljače 2018. u 12:48 27 komentara 1001 prikaza
Milan Kujundžić
Foto: Petar Glebov/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

Ministarstvo zdravstva u utorak je objavilo ispriku ministra Milana Kujundžića medicinskim sestrama nakon što je njegov komentar izgleda glavne sestre KB Dubrava u dijelu medija interpretiran kao podcjenjivački i seksistički ispad, na koji je reagirao i sindikat medicinskih sestara.

Milan Kujundžić Milan Kujundžić Ministar o ortopedu iz KB Dubrava: Žalim zbog ovog slučaja i pohvaljujem upravu bolnice

U reakciji na negativne komentare medija i sindikata, Kujundžić ističe da se radilo o "u šali izrečenom komplimentu glavnoj sestri" i da nipošto ne želi da se njegove riječi interpretiraju kao podcjenjivački stav prema kolegicama koje uvažava i duboko cijeni.   

Milan Kujundžić
1 / 6
Milan Kujundžić

"Svim medicinskim sestrama pristupam s uvažavanjem i duboko cijenim njihov rad i predanost. Iskreno mi je žao ukoliko se netko osjetio povrijeđen, ali me isto tako kulturološki i sociološki brine ako netko interpretira kao 'seksistički ispad' kolegijalni i prijateljski pozdrav,  te u šali izrečen kompliment  glavnoj sestri da je 'mlada i lipa' i nakon što 37 godina časno i požrtvovno radi kao medicinska sestra.  Ja kao liječnik dobro znam koliko je važan i odgovoran posao medicinske sestre i nipošto ne želim da se moje riječi interpretiraju kao podcjenjivački stav prema mojim kolegicama. Izražavam žaljenje ako je prijateljski pozdrav izrečen u šali mojoj kolegici s kojom sam radio u KB Dubrava više od 25 godina, bio neprimjeren“, navodi se u izjavi ministra Kujundžića nakon što je dio medija njegovu izjavu tijekom posjeta KB Dubrava ocijenilo kao ponižavanje medicinskih sestara.

Romana Jerković prozvala je ministra Kujundžića Sabor: Jerković prozvala Kujundžića zbog stanja u zdravstvu

Prilikom posjeta toj bolnici proteklog vikenda ministar je tijekom pozdravljanja s ravnateljem bolnice rekao: "Lako je tebi kad imaš mladu i lipu glavnu sestru."

U Sindikatu medicinskih sestara - medicinskih tehničara tu su ministrovu izjavu ocijenili "krajnje neprimjerenom", a dio medija kao "seksistički ispad".

rak dojke Revidiraju podatke Pogrešno vodili evidenciju: Umirale s rakom, a ne od njega vapaj medicinskih sestara Zaštitite nas od psovki i pljuski Milan Kujundžić Ljestvica EHCI-a Kujundžić o padu zdravstva: Slika će biti drugačija kad se dostave svi podaci
Zdravstveno osiguranje
Koliko košta zdravlje u 2019. i kako izbjeći duge liste čekanja

A1 izdvaja za Vas

 • kodamesepita:

  a zašto je sexistički mladoj i lijepoj ženi reći da je mlada i lijepa ?

 • Avatar 123456
  123456:

  hoće li konačno netko reći lezbama i pederima "sad je dosta silovanja zdrave pameti"! Nosite se liječiti i umuknite!!!

 • Gustirna:

  Sto li ce sve pederi,lezbe i pedofili po partiji ,srosovsko jugofasistickim udrugama i medijima pretvriti u seksizam...ali nam zato ta perverzna bratija svakodnevno servira po portalima destetine polugolih zena...