Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lovrinović:

Neću sudjelovati u preslagivanju, izbori su najpoštenija opcija

Ivan Lovrinović
Patrik Macek/PIXSELL
07.06.2017.
u 14:57

Upitan bi li stavio potpis na raspuštanje Sabora, odgovorio je kako je najpoštenije, ukoliko premijer ne pokaže da ima kakvu-takvu većinu, pristupiti raspisivanju izvanrednih parlamentarnih izbora

Saborski zastupnik Ivan Lovrinović (Promijenimo Hrvatsku) odbacio je mogućnost sudjelovanja u preslagivanju Vlade ustvrdivši da su HDZ i Most stvorili političku nestabilnost, kao i prostor za političku trgovinu, što, smatra, treba prekinuti te je poručio da su izvanredni parlamentarni izbori najpoštenija opcija ukoliko premijer Andrej Plenković ne pokaže da ima kakvu-takvu većinu.

"Neću sudjelovati u preslagivanju. HDZ i Most su stvorili političku nestabilnost i vidimo da su i građani i poduzetnici nezadovoljni. Ovo je situacija koju nitko ne želi jer destabilizira društvo i gospodarstvo i u tome ne želim sudjelovati. Oni su stvorili prostor i za možebitnu političku trgovinu i mislim da ovo treba prekinuti", rekao je Lovrinović novinarima u Saboru.

Upitan bi li stavio potpis na raspuštanje Sabora, odgovorio je kako je najpoštenije, ukoliko premijer ne pokaže da ima kakvu-takvu većinu, pristupiti raspisivanju izvanrednih parlamentarnih izbora.

"Ako nam je sudbina da tražimo stabilnost kroz nestabilnost, onda pristajem na to. Na to moramo svi pristati", dodao je.

Ivan Lovrinović
1/45

Ustvrdio je da u Saboru i Vladi kronično nedostaju rješenja. Nema, kaže, niti političke kulture i ako ne bude dokazane većine, jedino rješenje su izvanredni izbori. Smatra da ni eventualno formiranje manjinske Vlade ne bi bilo rješenje. "Nemamo političke kulture niti iskustva i to bi bilo veoma nestabilno", poručio je. 

Na razgovoru s premijerom Plenkovićem, kaže, nije bio.

O opciji vlade nacionalnog spasa nije razmišljao, no sumnja da je ona u ovom trenutku moguća jer vidi da nema spoznaje o težini problema.

Mišljenja je i da idućih desetak godina neće biti Vlade i Sabora koji bi mogli trajati četiri godine.

>> Sve o preslagivanju Vlade čitajte OVDJE.

Komentara 15

DU
Deleted user
15:26 07.06.2017.

gospodine profesore izbori su skup sport a odnos snaga i nakon izbora biti ce slican vi od drzaave pravite lakrdiju sramota

DD
ddh
15:30 07.06.2017.

Novi izbori odmah. Iako nema nikakvih naznaka, da ce se ista promijeniti. I nitko od te rusilacke oporbe nema nikakvog rjesenja, kako ce u tom slucaju ici dalje. SDP, HNS, HSS i Penzioneri nece sa HDZ-om, nece sa MOST-om, a nece niti sa Sincicem i Pernarom. Kolicina mrznje kod spomenutih prema HDZ-u je toliko velika, mrznje koja je postala paranoje ljevicara, da tu dobrobit nacije ne igra nikakvu ulogu. Ti ce prije unistiti Hrvatsku i predati je njihovim saveznicima u Beogradu, nego ce suradjivati s HDZ-om. A HDZ ce na novim izborima biti ope daleko najjaca stranka, ali nedovoljno jaka, da sama sastavi vecinu. A sastavi li bilo kakvu vecinu, odmah nakon toga pocet ce ponovno rusenje Vlade od strane ljevicara i opet ce doci do novih izbora. Kad je mrznja vodilja politike, kao kod SDP-a, HNS-a i HSS-a, a i MOSTA, onda Hrvatska nema nikakve sanse, da bilo kada dobije toliko potrebnu stabilnu vladu. A bez stabilne vlade nema ekonomskog oporavka i jedina sansa je onda, da svi Hrvati gradjanske opcije, njih 2-3 miliona napuste Hrvatsku, a ljevicari-komunisti zamole Vucica da ih on preuzme u Srbiju, ili da se gradjani probude i na novim izborima komunistima u SDP-u, HNS-u i HSS-u i lazljivcima u Mostu posalju racun za stalno destabiliziranje i unistavanje drzave. Ne dogodi li se to onda cemo moci reci samo jedno: "Adio Hrvatska"! A komunisticki mediji ce stajati za izvjestavanje na Terazijama, a ne pred Banskim Dvorima.

TW
TWITOIST
15:43 07.06.2017.

Gospodine predlazem ti da zovnes Bulja i Marasa pa da odete u Jajce za Sv.Ivu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije