Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Neću sudjelovati u preslagivanju, izbori su najpoštenija opcija

Upitan bi li stavio potpis na raspuštanje Sabora, odgovorio je kako je najpoštenije, ukoliko premijer ne pokaže da ima kakvu-takvu većinu, pristupiti raspisivanju izvanrednih parlamentarnih izbora
07. lipnja 2017. u 14:57 15 komentara 1602 prikaza
Ivan Lovrinović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Ivan Lovrinović (Promijenimo Hrvatsku) odbacio je mogućnost sudjelovanja u preslagivanju Vlade ustvrdivši da su HDZ i Most stvorili političku nestabilnost, kao i prostor za političku trgovinu, što, smatra, treba prekinuti te je poručio da su izvanredni parlamentarni izbori najpoštenija opcija ukoliko premijer Andrej Plenković ne pokaže da ima kakvu-takvu većinu.

Andrej Plenković Aktualni sat Plenkovića 'rešetali' pitanjima u Saboru, a on zaključio: Sve je bilo kul

"Neću sudjelovati u preslagivanju. HDZ i Most su stvorili političku nestabilnost i vidimo da su i građani i poduzetnici nezadovoljni. Ovo je situacija koju nitko ne želi jer destabilizira društvo i gospodarstvo i u tome ne želim sudjelovati. Oni su stvorili prostor i za možebitnu političku trgovinu i mislim da ovo treba prekinuti", rekao je Lovrinović novinarima u Saboru.

Upitan bi li stavio potpis na raspuštanje Sabora, odgovorio je kako je najpoštenije, ukoliko premijer ne pokaže da ima kakvu-takvu većinu, pristupiti raspisivanju izvanrednih parlamentarnih izbora.

"Ako nam je sudbina da tražimo stabilnost kroz nestabilnost, onda pristajem na to. Na to moramo svi pristati", dodao je.

Ivan Lovrinović
1 / 45

Ustvrdio je da u Saboru i Vladi kronično nedostaju rješenja. Nema, kaže, niti političke kulture i ako ne bude dokazane većine, jedino rješenje su izvanredni izbori. Smatra da ni eventualno formiranje manjinske Vlade ne bi bilo rješenje. "Nemamo političke kulture niti iskustva i to bi bilo veoma nestabilno", poručio je. 

Na razgovoru s premijerom Plenkovićem, kaže, nije bio.

O opciji vlade nacionalnog spasa nije razmišljao, no sumnja da je ona u ovom trenutku moguća jer vidi da nema spoznaje o težini problema.

Mišljenja je i da idućih desetak godina neće biti Vlade i Sabora koji bi mogli trajati četiri godine.

>> Sve o preslagivanju Vlade čitajte OVDJE.

Davor Bernardić DAVOR BERNARDIĆ: 'Ovo je opomena onima u HNS-u koji su pokušali trgovati glasovima birača' vlada, andrej plenković Davor Ivanković Jednakom mirnoćom pobjeđuje protivnike i slavi uspjehe vesna pusić MISLAV ŠIMATOVIĆ HNS talac Vesne Pusić i nedorasloga Ivana Vrdoljaka
NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...
  • Deleted user:

    gospodine profesore izbori su skup sport a odnos snaga i nakon izbora biti ce slican vi od drzaave pravite lakrdiju sramota

  • ddh:

    Novi izbori odmah. Iako nema nikakvih naznaka, da ce se ista promijeniti. I nitko od te rusilacke oporbe nema nikakvog rjesenja, kako ce u tom slucaju ici dalje. SDP, HNS, HSS i Penzioneri nece sa HDZ-om, nece sa MOST-om, a ... prikaži još! nece niti sa Sincicem i Pernarom. Kolicina mrznje kod spomenutih prema HDZ-u je toliko velika, mrznje koja je postala paranoje ljevicara, da tu dobrobit nacije ne igra nikakvu ulogu. Ti ce prije unistiti Hrvatsku i predati je njihovim saveznicima u Beogradu, nego ce suradjivati s HDZ-om. A HDZ ce na novim izborima biti ope daleko najjaca stranka, ali nedovoljno jaka, da sama sastavi vecinu. A sastavi li bilo kakvu vecinu, odmah nakon toga pocet ce ponovno rusenje Vlade od strane ljevicara i opet ce doci do novih izbora. Kad je mrznja vodilja politike, kao kod SDP-a, HNS-a i HSS-a, a i MOSTA, onda Hrvatska nema nikakve sanse, da bilo kada dobije toliko potrebnu stabilnu vladu. A bez stabilne vlade nema ekonomskog oporavka i jedina sansa je onda, da svi Hrvati gradjanske opcije, njih 2-3 miliona napuste Hrvatsku, a ljevicari-komunisti zamole Vucica da ih on preuzme u Srbiju, ili da se gradjani probude i na novim izborima komunistima u SDP-u, HNS-u i HSS-u i lazljivcima u Mostu posalju racun za stalno destabiliziranje i unistavanje drzave. Ne dogodi li se to onda cemo moci reci samo jedno: "Adio Hrvatska"! A komunisticki mediji ce stajati za izvjestavanje na Terazijama, a ne pred Banskim Dvorima.

  • TWITOIST:

    Gospodine predlazem ti da zovnes Bulja i Marasa pa da odete u Jajce za Sv.Ivu.