Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIVOTVORIO TEST

Švicarac nabavio negativan test na koronu pa pokušao ući u Hrvatsku: Zaradio je kaznenu

Granični prijelaz Goričan - Letenye
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
16.12.2020.
u 17:56

Policijski službenici protiv 39-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenje isprave.

Policijski su službenici u utorak u 19.15 sati na graničnom prijelazu Slavonski Šamac na ulazu u Republiku Hrvatsku kontrolirali osobni automobil švicarskih nacionalnih oznaka i registracijskog broja, kojim je upravljao 39-godišnjak s prebivalištem u Švicarskoj.

Kako je priopćeno iz Policijske uprave brodsko-posavske, vozač je prilikom granične kontrole na uvid dao nalaz negativnog PCR testa na Covid, izdan u Bosni i Hercegovini, za koji su policijski službenici posumnjali da je krivotvoren.

Sumnja policijskih službenika je potvrđena dovršenim kriminalističkim istraživanjem, kojim je utvrđeno, da je 39-godišnjak preinačio datum izdavanja negativnog nalaza na Covid (s 3. prosinca na 14. prosinac), a koji mu je izdala javna zdravstvena ustanova u Bosni i Hercegovini na njegovo ime, te je takav nalaz upotrijebio kako bi prešao državnu granicu iz Bosne i Hercegovine i ušao u Republiku Hrvatsku.

Policijski službenici protiv 39-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenje isprave.

VIDEO: Biste li se cijepili protiv koronavirusa? Provjerite što kažu građani.

 

Komentara 2

SO
Sobrudolf
18:35 16.12.2020.

A Svicarac se klice Mujo ili je bolan Milorad?!

PE
penelopea121nn
21:18 16.12.2020.

Otkad je to Bosanac Svicarac?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije